Evlenme vaadi ile kandirilma
Merhabalar ben 4 yildir sancili bir iliskisi olan bir bayanim iliskinin ilk basinda baska biriyle nisanli olmama ragmen nisanlimin pesine dustu bu sahis sonra baska sebeplerden dolayi ayrildik nisanlim ile.ve bu kisiye sans vermeye karar verdim.cevrede kucuk capli bir arastirma sonucu artik evli olmadigini ve bir oglunun oldugunu soylediler.Bu sorun degildi cunku benimde bir kizim var uzun bir sure sonra adamin halen evli oldugunu ve 4 cocuk sahibi oldugunu ogrendim.memleketimden tasinip 800 km ileri bir yere tasindik butun masraflari tabi ben yaptim evlenecegimizi ve herseyin duzelecegini soyledi.2 ay once tekrar evimi kapatip esyalarimi alip beni eve getirdi bu arada bosandi herkes kabullendi cocuklar bana anne diyor.Simdi 2 ay gecti ve kayinvalidem oglunu ve cocuklari benden kiskanmaya basladi ve evden gitmem soylendi bende gidecek yerim yok ev acin dedim su anda halen siginti gibi evde kalmaktayim.4 yildir benden cocuk istiyordu simdi 4 aylik hamileyim ve 12 yasinda cocugumla tehdit ediyor ve baski ile aldirmami soyluyor bunun hukuki yonden bi yaptirimi olabilirmi seneler icinde cok maddi kayiba ugradim.Maddi manevi tazminat davasi mumkunmudur.
Cevap: Evlenme vaadi ile kandirilma
İlişkide kendi rıza ve isteğinizle yaptığınız harcamaları tanzim etmeniz pek mümkün değil.Bir çok kişi ilişkilerine fazlaca para ve zaman harcıyor.Ama bir çoğu bir takım nedenlerle evlilikle bitmiyor.Burada hukuku ilgilendiren bir şey yok.Ancak 4 aylık çocuğun alınması yasalara aykırıdır.Buna dair baskı tehdit şiddet görürseniz/görüyorsanız hemen polise başvurun ve gerekirse bir kadın sıvınma evine yerleşme konusunda adımlar atın.Zor bir durum.Allah kolaylık versin..