Gata c 52 belgesiyle 2 yıl üst üste erteleme
arkadaşlar merhaba bana yardımcı olun lütfen
askerlikle ilgili problemim şu askerlik şubesinde hepatit b hastası olduğumu söylediğimde kadıköy gata ya enfeksiyon bölümüne sevk ettiler. ilk yıl a dan z ye herşeyi incelediler. biopsi istediler onu da oldum taşıyıcı çıktı biopside karar veremediler askerlik için çünkü 15 yıldan fazladır tedavi altındayım göztepe eah snde ve kronik alanda tedavi görüyorum
bunu üzerine ankara gata ya sevk ettiler nihai karar için ankara bana 1 yıl erteleme verdi.
aradan bir yıl sonra ben işlemleri tekrar başlattım sevk aldım yine a dan z ye uzun bir inceleme sonucudunda önceden olduğum 2 biopsi ve gata da olduğum biopsi ve ilaç raporlarımla sağlık kuruluna çıkarıldım ve karar yine aynı c 52 1 yıl erteleme verdiler
rapordaki yazı şu VİRAL HEPATİT B TAŞIYICISI ( KRONİK HEPATİTB HALEN TEDAVİ ALTINDA ) bu 1 yıllık erteleme kağıdındaki yazı bu farklı tabi ilkinde sadece ertesi yıla bırakma yazıodu bunda farklı bu yazı var ne olur benim halim sizce saygılar......
Cevap: Gata c 52 belgesiyle 2 yıl üst üste erteleme
arkadaşlar yardım edin lütfenn
Durumunuz kısaca şudur, hepatit b nin halen aktif olup olmadığına ve karaciğerinizin ne kadar hasar gördüğüne bakılıyor. 1 yıl sonrasında hepatit b halen aktif ise yine bir erteleme alacaksınız. Ama karaciğerinizde belirli bir hasar oluşmuş ise hakkınızda askerlikten muaf olma işlemi başlatılabilir.
hastalığımda olumsuz giden bir durum yok ilaç tedavisi görüyorum o yüzden karar verilemiyor bu sene 3. yıl olcak kesin karar çıkmazmı yine sizce...