Kimi bankalarda hesaplarım olduğunu bliyorum. Bunlar çalıştığım şirketler tarafından açılmış maaş hesaplarım idi. Ya da bir süre kullanıp sonra terk ettiğim hesaplar.
Şimdi bunları kapatmak istediğimde bankalar çok zorluk çıkartıyor. Şubeye gitmemi istiyorlar örneğin. Şubeye gidip saatlerce sıra bekledikten sonra yeni baştan sıraya girip yeniden yeniden beklememi gerektirecek başka şartlar öne sürüldüyorlar ve yine kapatamıyorum. Her banka için bunu yapmaya kalksam günlerce banka köşelerinde dolaşmam anlamına gelir.
Hesapları kapatma isteme sebebim günün brinde "hesap işletim ücret" istenmesi.
Bankaların, müşterisinın çıkarlarını korumak konusunda duyarlı davrandıklarını söylemek pek mümkün değil.
Bu güne kadar istenmeyen hesap işletim ücretinin benim haberim olmadan tahakkuk ettirilip birkaç sene sonra vekalet ücretleri ekleyerek tahsile koymaların çok uzak ihtimal olarak görmüyorum.
Bundan kaçınmak için nezdinizdeki hesabımı kullanmadığım için kapatılmasnı, eğer bu hesaba ilişkin bir borcum varsa ... süre içinde bildirilmesini, aksi halde böyle bir borcu kabul etmeyeceğimi örneğin KEP yolu ile bildirmem, hukuki anlamda beni korur mu?