İş Sözleşmesi Olmadan Fazla Çalışma Saatleri Ücretini alamıyorum. Haklı Fesih Yapabilirmiyim ?
Türkiyenin büyük ve kurumsal bir firmasında çalışmaktayım. İşe girdiğimde iş sözleşmesi imzalamadım. Yani 5 senedir çalışmama rağmen mevcut bir iş sözleşmem yok. Ancak her ay maaşım ve sgk primlerim yatmakta. Merak ettiğim konu ise; 5 sene boyunca günlük fazla çalışma saatinin çok üzerlerinde (24 saat çalışıp 48 saat izin veya bir sene boyunca hergün 08:30-17:30 işe gelmek gibi, bayram hafta sonu resmi tatil günlerinde de senelerce ) çalışmama rağmen fazla çalışma ücreti ödemiyorlar. Bunada dayanak olarak , şirket kurallarına göre şeflere mesai ödemiyoruz zaten maaşının içinde diyorlar. Yalnız yazılı dilekçelerime cevap alamadım. Bu durumda ödenmeyen fazla çalışma ücretlerim nedeniyle haklı fesih yapabilirmiyim ?
Cevap: İş Sözleşmesi Olmadan Fazla Çalışma Saatleri Ücretini alamıyorum. Haklı Fesih Yapabilirmiyim ?
Bir çok çalışanın sözleşmesi yok ki zaten kafalarına göre kanunmu belirliyorlar.Sorunuzun cevabına gelince işverenin mesai ücretlerini ödememesi işçi için haklı fesih sebebidir.Burada en önemli unsur mesai ücretlerini alamadığınızı ispat etmeniz.
Cevap: İş Sözleşmesi Olmadan Fazla Çalışma Saatleri Ücretini alamıyorum. Haklı Fesih Yapabilirmiyim ?
Alıntı:
34Burak61 rumuzlu üyeden alıntı
...Burada en önemli unsur mesai ücretlerini alamadığınızı ispat etmeniz.
Sn.Burak61,
çalışan açısından ıspat etmesi gereken yaptığı fazla çalışmadır,
fazla çalışma ücretinin ÖDENDİĞİNİ işveren ıspat etmek zorundadır.
Çalışanın , ücretini almadığını ıspat etmesi gerekmez.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Sn.Burak61,
çalışan açısından ıspat etmesi gereken yaptığı fazla çalışmadır,
fazla çalışma ücretinin ÖDENDİĞİNİ işveren ıspat etmek zorundadır.
Çalışanın , ücretini almadığını ıspat etmesi gerekmez.
Aynı şeyi söylüyoruz aslında ama ben yanlış bir cümle kullanmışım şimdi fark ettim.Düzelttiğiniz için teşekkürler.