Yürürlükten kalkan maddeden ceza aldım haklarımı alabilirmiyim
2003 yılında askeri ceza kanunun 82/1 maddesi gereği toplu asker karşısında amire saygısızlıktan dolayı askeri mahkemeden ceza aldım.
Askeri Ceza Kanununun 82. maddesi 1. fıkrası 6143 sayılı TSK Disiplin Kanunu’nun 45. maddesi ile 31 Ocak 2013 tarihinden itibaren yürürlükten kaldırılmıştır. Yürürlükten kaldırılan madde metni ‘’Toplu asker karşısında veya silahlı iken hizmette veya hizmete ilişkin hallerde amire veya üste zorunlu olduğu saygıyı göstermeyen veya uyarmayı saygı duruşu ile kabul edip dinlemeyen asker kişiler, üç aydan bir seneye kadar hapis cezası ile cezalandırılırlar.’’ şeklindeydi .
Lehime olarak kanun değişmiş ve suç vasfından çıkmıştır.1yıl geç terfi aldım ve hapis yattım.Haklarımı geri alabilirmiyim.Bilen birisi cevaplayabilirse sevinirim teşekkürler.
Cevap: Yürürlükten kalkan maddeden ceza aldım haklarımı alabilirmiyim
Pardon isimli film var biliyor musunuz? Pardon derlerse iyidir ki onuda demezler. Çünkü sizin zamanınızda bu olay suçmuş. Şuan değilmiş. Bildiğimden değil mantığımla konuşuyorum sanırım haklarınızı geri vermezler. Çünkü zinada eskiden suçtu ceza alanlar oldu ama şuan suç değil. Eskiden bu suçu işleyenlerdende özür dilenmedi.