Ogrenci yurdu tahsilat makbuzu kesmiyor
Merhabalar halen kalmakta oldugum ogrenci yurdu odedigim aidatlarda tahsilat makbuzu vermiyor sanirim daha mebten yurt onayi alamadigi icin kesemiyor yurt yeni acildi ve daha yurt olarak gecmiyor ama ogrenciler kaliyor paralar odeniyor yurda ama makbuz verilmiyor bu yasalmi? Senet imzalandi acik senet sizce sikayet etmelimiyim vergi verilmiyor sonucta
Cevap: Ogrenci yurdu tahsilat makbuzu kesmiyor
Vergi vermediğine eminseniz tabii ki şikayet etmelisiniz. Ancak açık senet olayını anlamadım. Verdiğiniz kişi o senedin üzerine rakam yazıp sizden tahsil etmek istediğinde ya ses çıkarmadan ne yazdı ise ödeyeceksiniz, ya da itiraz edeceksiniz ama bu durumda senedin teminat amaçlı olduğunu SİZİN ispat etmeniz gerekecek, edemezseniz senet üzerinde yazan rakamın üzerine icra inkar tazminatı ve yargılama giderleri ile avukatlık ücretlerini ekleyerek ödemeniz gerekecek.
Cevap: Ogrenci yurdu tahsilat makbuzu kesmiyor
Soyleki yurt yeni acildi ama daha meb onay vermedi yani yurt suan icin yurt olarak gecmiyor dolasiyla burda kalan ogrencilerden gelen para icin herhangi bir vergi verildigini dusunmuyorum cunku her ay icin tahsil edilen ucret arsiligi kimseye makbuz verilmiyor odedigimize dair hicbir gecerli belge yok acik senet derken de bir senet var ustunde 5000 tl yazili tekbir senet yani zaten 4000 tlye yakinini odedim ama elimde bir makbuz yok cunku veremiyorlar ortada bir yurt yok sanirim resmi olarak