Site Olağanüstü Toplantı Talebi Hk.
Merhabalar,
Forumda olağanüstü genel kurul talebi ile ilgili arama yaptım ancak aradığım sorunun cevabını tam bulamadım. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
4 blok 130 daireden oluşan bir sitede ikamet etmekteyiz.
Site ortak alanında bulunan bir alan ile ilgili birtakım karar alınması için site yönetimini olağanüstü toplantı için ikna etmeye çalışıyoruz.
Sorularım şunlar :
1- Maddeler halinde olağanüstü toplanmamızın gereklerini içeren 45 adet (maliklerin 1/3 'ü) imza atılmış bir dilekçe düzenledik ancak Site yönetim kurulu başkanı "kişilerin ya kimlikleriyle birlikte gelerek site müdürünün yanında olağanüstü genel kurul talep dilekçesini imzalaması veya bunu yapamayan kişilerin ise noter yoluyla taleplerini iletmelerini gerekmektedir." şeklinde dilekçemizi değerlendirmedi. Bizim hazırladığımız tarzda dilekçe hukuken geçerli değil midir?
2- Yönetim kurulu başkanının toplantı talebimiz ile ilgili aşağıdaki yanıtı hukuken geçerli midir? Ben kendisinin işi yokuşa sürmek ve bizi yıldırmak istediğini düşünüyorum. Sizlerin değerli yorumlarını alabilir miyim?
"Son genel kurulda benim gözümün önünde imzalanmayan vekaletleri ben almadım, işlemede koymadım. Bu olayın aslı ise sorumluluk almaktır. Bana iletilen, bizlerin görmediği imzalarda bile sorumluluk o belgeyi bize getirende değil, işleme koyacak olan bizler olacağız. Bu konuda dediğimiz şekilde bizlere gelecek olan 45 imza sonrasında olağanüstü genel kurul kararı alınacak, tapudan kat malikleri listesi istenecek, kişilerin eline toplantı tarihinden asgari 15 gün önce tebligat yapılacak şekilde davette bulunulacaktır. Yeter imza sağlandığında tahminim 40-45 gün sonra toplantı yapılabilir. Aksi halde genel kurul, Aralık'ın ilk Pazarı olağan şekilde gerçekleşecektir."
3- Denetçiler yönetim kurulu başkanı olmadan olağanüstü toplantı çağrısı yapabilirler mi?
Yeterince açık yazmaya çalıştım ama anlaşılmayan bir yer varsa izah etmeye çalışırım.
Vereceğiniz yanıtlar için şimdiden çok teşekkür ederim.
Saygılar.
Cevap: Site Olağanüstü Toplantı Talebi Hk.
Soru karmaşık odu galiba:)
Cevap veren olursa çok müteşekkir olurum.
Saygılar.