Kamu Kuruluşunda Hırsızlık
Merhabalar...
Eşim yaklaşık 18 aydır bir devlet kurumunda taşeron firmaya bağlı bir temizlik işçisi olarak çalışıyor. Eşimin çalıştığı kurumda son 2-3 ay içerisinde 1 temizlik işçisi kurumdan mutfak eşyalarını çıkardığı için güvenlik tarafından kapıda yakalandı ve istifa ettirildi. Kişi aynı iş yerinden 2-3 arkadaşı tarafından ihbar edilmiş. Şimdi ise son 3-4 haftadır bir söylenti almış başını gidiyor, güya iş yerindeki memurlardan bazıları bu işçi ile birlikte çalışıyor, dışarıya mal çıkarıyorlarmış ve eşim de dahil ihbarcı 2-3 kişiyi gözüne kestirmişler.
Bizim en büyük korkumuz üzerimize bir leke sürülmesi ancak çevreden edindiğimiz duyumlara göre size karşı cephe alınmışsa yapabileceğiniz hiç bir şey yok yönünde, oysa ben eşime sürekli üzerinde bir şey yakalanmıyorsa korkulacak bir şey yok diyorum çünkü her gün güvenlik giriş çıkışlarda personelin çantasına kadar arama yapıyor. Benim merak ettiğim, eşim gibi personeller üzerine hiç bir somut delil olmadan sadece 3-4 yalancı şahit ve vasıtası ile böyle bir soruşturma açılabilir mi?
Cevap: Kamu Kuruluşunda Hırsızlık
Eşiniz 3-5 bin tl maaş almıyorsa ve hırsızlık yapanların yanında durmuyorsa söylentilerin değeri 1 gram bile değildir. Kimi insanın ar damarı çatlak olur para için yaşar kimiside namusu ve onuru için yaşar. Bu bir seçenektir sadece, kim nerede durmak istiyorsa orayı seçer, kimse zorla sen buradasın diyemez.. Söylentiye karşı dava açılıyormu hiç bir fikrim yok..
Cevap: Kamu Kuruluşunda Hırsızlık
Alıntı:
haylahop rumuzlu üyeden alıntı
Eşiniz 3-5 bin tl maaş almıyorsa ve hırsızlık yapanların yanında durmuyorsa söylentilerin değeri 1 gram bile değildir. Kimi insanın ar damarı çatlak olur para için yaşar kimiside namusu ve onuru için yaşar. Bu bir seçenektir sadece, kim nerede durmak istiyorsa orayı seçer, kimse zorla sen buradasın diyemez.. Söylentiye karşı dava açılıyormu hiç bir fikrim yok..
teşekkürler.
bizim hayat duruşumuz; adımıza leke sürülmesin, oğlumuz iş ve hayat ahlakında bizi örnek alsın... karı koca aldığımız 1000-1200 tl maaş ile ev geçindiriyoruz ve maalesef böyle olaylar yüzünden eşim artık çalışmak istemiyor. tek suçumuz ise devletin malına göz koyan hırsızları ele vermek oldu...