Üvey annemizle miras konusunda anlaşamıyoruz
Değerli arkadaşlarım sizlere danışmak istediğim bir konu var yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim,
Geçen hafta kalp krizi sonucu babamı kaybettik kendisi alzheimer hastasıydı annemde 97 yılında vefat etmişti babam başka bir bayanla evlendi yaklaşık
14/15 yıllık evlilik süreçleri var. olay şu şekilde şimdi bu bayan miras konusunda kardeşlerim ve benimle anlaşmak istemiyor tüm mal varlığı annem zamanında olup bu bayan zamanında tek bir iğne dahi almamıştır ancak mirastan doğan yasal hakkını talep ediyor, babamın arabasını gayrı resmi olarak satmış ( araç şu anda varisleri üzerine )parayı alıp kendi kızlarına götürmüş oda yetmemiş kiracımıza daireyi sana satcam biraz sabret gibi telkinlerde bulunmuş tüm bunların yanında akrabalarımıza bizimle alakalı bi çok söz söylemiş artık insan içine çıkamaz olduk
'' Ben eski kocamdan 20 yıl sonra miras aldım avukatlar tuttum bunlaramı bırakçam çatır çatır alcam yicem daireleri '' :k
gibi sözler sarfetmiş hukuken kime gittiysek yardımcı olamadı kadın aynen dediği gibi çatır çatır alır dendi bu mallar benim annem ve babamın yıllardır çalışarak yaptıkları mallardır kadının gram yardımı bulunmamıştır. bunun bi alternatifi bi çözümü yokmudur manevi olarak çok çöktük aile olarak yıprandık bu olaylar yüzünden ve bu davranışlarından sonra o bayanın tek kuruş dahi almasına göz yummak istemiyorum bu olayla ilgili yardımcı olabilecek arkadaşlar lütfen bilgilerinizi paylaşın bi yol gösterin :alala :alala :alala
Cevap: Üvey annemizle miras konusunda anlaşamıyoruz
Kardeşlerinizin ve sizin bir avukata görünme zamanınız çoktan gelmiş.. Bütün mal varlığını kendi payı dışında çatır çatır yiyemez maalesef..