Sulh Ceza Mahkemesi - Hakaret Davası
Merhaba,
Biriyle tartışmıştım DEVLETTE ÇALIŞAN BİRİYİM bir yolcuyla tartışmıştım ben adama güya : ''sen götüne çok güveniyorsun'' demişim. Halbuki böyle bir söz demedim. Yanımda iş arkadaşımda şahit. Bunun dışında işimi yaparken bana adam durup dururken ''manyak''' demişti ve bende aniden sinirlendiğim için adama ''sensin manyak'' demiştim.
Uzman hukukçu arkadaşlara sorum : ''sen götüne çok güveniyorsun'' cümlesi asla söylemedim hakkımda adamın cu cümleyle bu şekilde yalan beyanda bulunduğunu nasıl ispat ederim. Ben caza alır mıyım? O ceza alır mı? Bu durumdan nasıl kurtulurum yardımınızı rica ediyorum teşekkür ederim.
Cevap: Sulh Ceza Mahkemesi - Hakaret Davası
Güvenmek için enteresan bi yerimiz doğrusu :) bu ifade hakaret oluyor mu etraflıca düşünüp tartışmak lazım aslında belki bilirkişi incelemesine bile konu olabilir çünkü küfür etmiyorsunuz ancak nasıl bir ima var pek anlaşılmıyor. Döt yerine dik desen hakaret saymaz kimse bilmiyorum baya kafa yormak lazım galiba.
İş arkadaşınızı şahit olarak dinletebilirsiniz
İddia sahibine düşer ispat külfeti sizi rahatsız etmemeli, bilakis eğer demediğiniz bir söze istinaden sizin hakkınızda bir suç isnadında bulunuluyor ise, siz de iddia sahibi hakkında iftira davası açabilirsiniz.
Sn. Av. Engin Oğuz ve İsmail Arslan Bey'e yardımınız için teşekkür ederim.