Facebook üzerinden rahatsız edilme.
İyi günler.
Benim yaklaşık 3 senelik bir ilişkim var ve yakında nişanım olucak. Erkek arkadaşımla tanışmadan önce kısa süreli 2 ay kadar görüştüğü ve ayrıldığı bir kız arkadaşı vardı.İlk başlarda bizi rahatsız etmişti.Daha sonradan sesi çıkmadı.Taki facebooktan sahte bir hesaptan bir kaç gün önce erkek arkadaşıma "hayatının hatasını yapıyorsun" mesajını atana kadar.Sorasında kendi facemden ekledim kişyi ve banada attığı mesjları farkettim mesjlar diğer kutusuna düştüğü için.
Mesajlarda "sevgilin seni aldatıyor sende köpek gibi sev onu çok iyi tanıyorum o adam sna yaramaz. sen iyi birisine benziyorsun."Ve erkek arkadaşıma hakaret eder mesjlar atmış"
Bende sen kimsin bunu kanıtlayabilrmisin yazdım.Daha sonra mesajları hangi adresten yazdığının göründüğünü farkettim.Adres bilgileri çıkıyor ve adres erkek arkadaşımın eski kız arkadaşının adresi ve bu yüzden onun olduğuna emin olduk.Adres bilgileri yazdığı mesjlar face hesabımızda aynen duruyor.
Şimdi biz bu kişiye suç duyurusunda bulunmak istiyoruz ayrı ayrı hem erkek arkadaşım hem ben.Beni psikolojik anlamda çökertti ve yıprattı.Ne gibi haklarımız var.Neler yapabilirim?
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Cevap: Facebook üzerinden rahatsız edilme.
Kişinin sukun ve huzurunu bozma suçu nedeniyle, ve ayrıca hakaret suçu da var, suç duyurusunda bulunma hakkınız var. Şikayet kamu davasına dönüşüp mahkemece suç sabit görülürse hukuk mahkemesinde tazminat davası açma hakkınız da var.
Alıntı:
Av. Barış ÇİMENOĞLU rumuzlu üyeden alıntı
Kişinin sukun ve huzurunu bozma suçu nedeniyle, ve ayrıca hakaret suçu da var, suç duyurusunda bulunma hakkınız var. Şikayet kamu davasına dönüşüp mahkemece suç sabit görülürse hukuk mahkemesinde tazminat davası açma hakkınız da var.
Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim.Kurumumda bulunan bir avukata da danıştım.Savcılığa verdiğimizde onun ifadesi alındığında "ben yapmadım derse ve eğer savcı onu suçlu bulmaz inanırsa dava açılmaz dedi."
Peki onu suçlu bulmama ihtimali varmı savcının? Adres bilgisinin olmasına rağmen
Bilmiyorum kurum avukatınız bir ceza hukuku uygulamacısı bir avukat mı fakat ben farklı yönde düşünüyorum.
Ben bu tarz ihtilafların çözümü için daha farklı ve hayatın içinden bir yöntem öneriyorum. Bu, hem sizi iyi hissettirecek hem de çözüm elde edeceksiniz.
O kişiye meseleyi öğrendiğinizi, belgelediğinizi ve devam ederse hakkında suç duyurusunda bulunacağınızı söyleyin.
Kanımca bir daha rahatsız edilmezsiniz ve siz de bir alicenaplık saadeti yaşarsınız.