Tüketici haklarından çıkan kararı icraya verme
Bir mağazadan telefon almıştım telefon imei numarası kopyalandı tüketici haklarına dilekçe verdim lehime karar çıkardı fakat mağaza ödeme yapmayı kabul etmedi, 619 TL alacağım var fakat alamıyorum,
icra yoluna başvurmak istiyorum ne kadar masraf çıkar ve elimde tüketici haklarından çıkan karar var bağlayıcı mıdır? mağaza kesinlikle ödemeyi yapar mı ve icra ne kadar sürer hiçbir bilgim yok biraz araştırma yaptım fakat hakem heyetinden çıkan kararı icraya verme ile ilgili pek aydınlatıcı yazılar bulamadım yardımcı olabilir misiniz?
Cevap: Tüketici haklarından çıkan kararı icraya verme
Sorun bende mi konuyu yanlış mı açıyorum, neden cevap gelmiyor özür dilerim flood'a giriyor ama yardım alabileceğim kimse yok mu?
Kararı icraya koyabilirsiniz üretici, satıcı ve ithalatçı kararda yazılı bedelden sorumludur takibinizi usulüne uygun açabilirseniz paranızı alabilirsiniz sağlıklı bilgiyi icra dairesinden öğrenebilirsiniz.
Usülüne uygun derken bir sorum daha olacak ilamlı ilamsız olayı nedir benim ne yapmam gerekiyor?
Elinizde heyetin verdiği bir karar varsa mahkeme ilamı hükmünde olduğu için ilamlı icra takibi yoluna gidebilirsiniz 40-40 lira bir masrafı olur ama icra dosyası oluşturmanız gerekiyor bunun icra dairesine gidip bilgi alın dedim.
Elimde tüketici mahkemesinden,lehime sonuçlanan duruşma tutanağı mevcut. Gereği Düşünüldü ibaresinin altında verilen kararın altında "gerekçeli kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde yargıtay temyiz yolu açık olmak üzere karar verildi" diyor.
Bu tebliğ hangi taraf için geçerli oluyor? Yani ben gerekçeli kararı tebliğ aldıktan itibaren mi 15 gün bekleyeceğim..Yoksa karar çıktığı andan itibaren mi 15 gün beklemem gerekiyor? Yoksa karşı tarafa tebliğ tarihi mi önemli? Ben karşı tarafa ne zaman tebliğ edildiğini bilemem,doğru mu? Sonuçta ben kararın karşı tarafa tebliğ edilip edilmediğine bakmaksızın tebliğ alırsam, ve 15 günün sonunda ilamlı icra takibi başlatırsam yanlış bir şey yapmış olur muyum?
Temyiz edecek tarafa tebliğ edildikten 15 gün sonra.
e-devletten bakın kesinleşti olarak görülürse ya da açık dosyalarım içinde göremezseniz 15 gün dolmuş demektir.
e devletten kesinleşti olarak gördüğüm zaman icra dosyasını açabiliyorum öyle mi? Doğru anlamış mıyım?
Yanlış hatırlamıyorsam, kesinleştiğinde e-devlette artık onu göremiyorsunuz. Bu durumda karşı taraf temyiz etmemiş demektir. Karara razı olmuş demektir. Bu durumda paranızı muhtemelen ödeyecelerdir.