8 ay önce eşimden ayrıldım nafaka ödemede güçlük çekiyorum
Merhabalar. 3 yıl evlilik yaptım evliligimin 2.nci yılında Karımın beni aldattıgını yakaladım ve çocugum için Ayrılmadım sonra 3.yılımda tekrar aldattığını öğrendim ve evine aldığı erkeği vb.bir çok olay.
1.Anlaşmalı boşandım 500tl nafaka ödüyorum 800tl maaş alıyorum ödeme güçlüğü çekiyorum nafakayı düşürme şansım var mı ?
ikinci konu ise çocuk 3 yaşında anne çocuğu istemediği halde süt çocuğu oldugu için annesine verdiler ve Ayrılırken bir dilekçe ve anlaşma protokolü var orada çocukların velayetinin babasına verilmesini istiyorum diye Yazıyor çocuk 6 yaşına geldiğinde bu yazı çocukların bana verilmesi için bir şonuc teşkil eder mi.
Zaten annenin çocuga bakma gibi bir durumu yok çocuga anne annesi bakıyor. Çıldırmak üzereyim ülkemizde nasıl bir adelet sistemi varsa 8 ay oldu çocukları göremiyorum
Daha önce 2 avukat ile konuştum pekte bir yardımcı olmadılar açıkcası.Yardımcı olursanız çok sevinirim saygılarımla
Cevap: 8 ay önce eşimden ayrıldım nafaka ödemede güçlük çekiyorum
Nafakayı düşürmek için ya da kaldırmak için bir nafakaya ilişkin dava açmak gerekiyor. Bu davada yukarıda anlattığınız hususları ıspat etmeniz gerekiyor. Tavsiyem bunu bir avukatla takip ettirin, barodan adli yardım kapsamında avukat talep edebilirsiniz. İkinci sorunuza ise anlaşmalı boşanma davasının içeriğini bilmediğin için cevap vermek yanlış olur.
Alıntı:
Av. Barış ÇİMENOĞLU rumuzlu üyeden alıntı
Nafakayı düşürmek için ya da kaldırmak için bir nafakaya ilişkin dava açmak gerekiyor. Bu davada yukarıda anlattığınız hususları ıspat etmeniz gerekiyor. Tavsiyem bunu bir avukatla takip ettirin, barodan adli yardım kapsamında avukat talep edebilirsiniz. İkinci sorunuza ise anlaşmalı boşanma davasının içeriğini bilmediğin için cevap vermek yanlış olur.
Bilgileriniz için tesekkürler 2 avukat ile görüşme yaptım daha önce pek de bir yardımcı olmadılar.Sadece nafakanın düşmesi için dava açabilmemiz için 1 sene geçmesi gerekiyormuş.1 sene boyunca esek gibi ödemem gerekliymiş ödemezsem 3 ay hapse girecekmişim Ben 3 ay hapse girsem beni işten çıkarırlar ne olacak bu ömür boyu böyle sürecekmi.Benim ödedigim 500tl parayıda çocuklarıma harcanmıyor Çocuklar sokaklarda büyüyor zaten adelet sistemi bumu
Anayasa: Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir. diyor ben kanun önünde eşit olmadığımı düşünüyorum.Benim yuvam yıkılmış çocuklarımı kayıp etmişim ve 500tl aylık nafaka ödüyorum neresi eşitlik ise.
Ayrıca ayrıldıgım eşim geçenlerde beni tekrar mahkemeye vermiş kendisini telefon ile arayıp tehtid ettigimi söylemiş.Gittim ifade verdim bunun böyle olmadıgı için.
Ve ailemide mahkeye vermiş cocugu kaçırdılar diye.Benim anlamadıgım her şey bu kadar basit mi mahkeme bunu araştırmıyor bile.
Benim dünyamı karartılar bir canım kaldı onuda alsalar iyi olacak tabi bizim ülkemizde kadınlar her zaman haklı erkekler her zaman haksızdır.:(
Anlatınız, eşi tarafından aldatılan bir kişinin boşanma davası öyküsüne benzemiyor. Bu cümle öykünüze dair biz izlenimdir ve tabi ki bu gibi somut olay dosyasına hakim olunmadan kişiye özel danışmanlık da yanlıştır.
Sayın Çimenoğlu'nun önerdiği yolu takip ediniz.
Alıntı:
İsmail Arslan rumuzlu üyeden alıntı
Anlatınız, eşi tarafından aldatılan bir kişinin boşanma davası öyküsüne benzemiyor. Bu cümle öykünüze dair biz izlenimdir ve tabi ki bu gibi somut olay dosyasına hakim olunmadan kişiye özel danışmanlık da yanlıştır.
Sayın Çimenoğlu'nun önerdiği yolu takip ediniz.
Ben buraya bunları yazmamın sebebi danışmanlık değil avukatlardan yardım bulamadığım için konuya daha iyi hakim kişilerden destek almak ve yol göstermeleri için yazdım.
Bu bir öykü deyil delilleri olan olan gerçek bir olay ayrıldığım kadın bu olayları babasına söylemeyeceğim taktirde antlaşmalı boşanmayı kabul etti.Hatta aldattıgı erkek kadınla ilşkeye girdiginide itaraf etti ve şahitler var eve aldıgı erkegi gören komşularım ayrıca telefon ile aradıgı numaralar ve skyp,facebook yazışmaları badoo yazışmaları facebook ve bodoo üzerinden 20 nin üzerinde erkekten telefon numarası almış skyp ile görüntülü görüşme yapmış.
Bu delillerin bir işe yaramayacağını bana avukatlar söyledi benim istedigim nafakayı düşürmek nafakayı düşürmek için üzerinden 1 sene geçmesimi gerekli
Not olarak şunu da söylemek istiyorum başımdan böyle bir olay geçti gerçekten Allah kimseye göstermesin Ama gel görkü adelet sisteminde Babanın hiç bir hakkı yok niye yapısı itibarı ile erkek gerkirse şuçsuz yere hapiste yatar neden çünkü erkek çünkü nafaka ödemedi.Yaşım 30 şu yaşıma kadar ne avukatlık işim oldu ne bir hakim karşısına çıktım insanca yaşayım atalarım gibi ölmekti niyetim Yanlış bir evlilik sonucu hayatım karardı gelecege karamsar bakıyorum çocuklarım hiç gözümün önünden gitmiyor hergün telefonumda resimlerine bakıp teselli oluyorum
Bunu neden buraya yazdım birileri destek olur diye ha destek olmayacaksanız böyle bir site açıp insanları umutlandırmayın Benim gibi binlerce erkek var madur olan tek suçları ne ERKEK olmalı
Konuyada cevap yazmassanız sevinirim Admin arkadaşlar konu kapatabilirler ise sevinirim
Sayın rafet46, burada sizin kişiliğiniz, yaşam biçiminiz, değer yargılarınız odaklı bir saptama yapmak haddim olmadığı gibi ilgimi de çekmez.
Somut anlatıya istinaden yazdığım yorum genel benzerliklere de bir izah kolaylığı amaçlıdır.
Anlatının "öykü" olarak nitelendirilmesi olay bağlamında bir tabirleme... "Hikaye anlattığınız" tarzı kabalık olsun diye yazılmamıştır.
Hukuksal destek adına söylenenden daha fazlası söylenemez ve söylenecek cümleler sizi yanlış yönlendirebilir.
Her olay özgün ve detay doludur.
Esenlik dileklerimle...