Fotoğraf dağıtımı ve aileye hakaret
Öncelikle merhaba. Facebook'umu bilen birisiyle yaşadığım bir tartışma sonrası bu kişi Facebook sohbetinden aileme küfür ve hakaret etti. Daha sonra fotoğraflarımı kullanıp aşağısına aşağılayıcı ve küfür içerikli sözler ekleyerek yüksek üyeli sayfalarda paylaşacağını söyledi. Konuşmalar ve yaptığı fotoğrafları göndermesi falan hepsi duruyor hiç birisini silmedim. Bu iki konuda dava açmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum, ne davası açabileceğimi bilmiyorum, nereye başvurmam gerektiğini ve ne işlemler yapmam gerektiğini bilmiyorum, dilekçede nelere yer vermem gerektiğini bilmiyorum. Bu konuda beni bilgilendirirseniz ve birde dilekçede nelere nerde yer vermem gerektiğini örnek taslak şeklinde gösterirseniz çok memnun olurum. Diğer sitelerden biraz taslak araştırması yaptım ve kişi adresi, numarası vs. gibi yerler gördüm. Olay sanal ortamda olduğu için bunları da bilmiyorum. Edebileceğiniz yardımlar için şimdiden çok teşekkür ederim.
Cevap: Fotoğraf dağıtımı ve aileye hakaret
Savcılığa gideceksiniz. Şikayet dilekçesi ile başvuracaksınız. Hele o kapıdan içeri girin sonra gerisi gelir zaten..
Profesyonel yardım alın, kamu davası açılsın istiyorsanız delil tespit ettirmeniz gerekecek.