-
İşe İade Davası
Merhaba arkadaşlar,
Konunun aciliyeti bulunmakta çünkü yarın bir firma tarafından iş görüşmesine çağrıldım. Şimdi başından itibaren kısaca anlatmaya çalışacağım süreci.
Yurt dışında bir firma tarafından süresiz sözleşme imzalayarak 2 yıl süresince çalışıp bu süre sonunda iş yerimden benimle beraber 20 kadar kişi çıkarıldı. Ancak geride kalan kişiler calısmaya devam ediyor ve iş henüz tamamlanmıs değil. Bir cogumuz aynı avukatla işe iade davası açtık fakat davalar toplu değil ayrı ayrı olarak açıldı. Avukatımız bunun daha doğru olacağı görüşünde. 15 Ocak itibariyle işten çıkarıldım 1 ay dolmadan davayı açtık fakat hakim ilgili firmadan bir takım belgeleri hazır etmesini istediğinden belgeler tamamlanana kadar aradan geçen 3 aya rağmen halen beklemedeyiz...
Sorun şu ki yarın bir firma iş görüşmesine çagırdı ama kafam soru işaretleriyle dolu, ssk yapılmamasını isteyerek 15 mayıs tarihinde işsiz 4. ayımı tamamlayarak mı başlamak daha doğru yada dava sonuçlanana kadar 1 yıl hiç calısmamak mı? Şöyle bir durum var davaya kazanırsam alacağım maaş yanında yarın anlaşıp girersem alacağım maaş arasında riske edilmeyecek kadar büyük farklar olacak. Avukatımız da davayı çok yüksek ihtimal kazanacağımızı söylüyor. Katkı sunacak avukat arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim..
-
Cevap: İşe İade Davası
SSK sız çalışmanız yasal olarak mümkün değil, hoş 4.ayı tamamlamanızın da herhangi bir faydası olmayacak durumunuzu değiştirmede.
İşten çıkarıldığınızın ertesi gün de işe başlayabilirsiniz,6 ay sonra da, bunda bir sıkıntı yok işe iade davası açısından.
İade davasını kazanır ve işinize dönmezseniz, boşa kürek çekmiş olacaksınız sadece.
-
İşe iadeyi kazanırsam işe dönerim bundan bir sıkıntı yok fakat işsiz geçen süre için ödenecek 4 ay maaştan olur muyum işe başlayarak bu cok önemli? Cunku alacagım 4 aylık maaşı girecegim işte 1 senede calıssam cıkaramıyorum. Avukatım net konusmuyor bu konuda?
-
Davayı kazanırsanız ve işverene başvurursanız, o 4 aylık ücrete hak kaznaırsınız, herhangi bir hak kaybına uğramazsınız o konuda.
Yeter ki davayı kazandığınızda işverene işinize başlamak için başvuruda bulunun.