Ürün bedeli iadesinde bana ödeyecekleri miktarla ilgili bir sorum var.
Merhabalar. Ben ünlü teknoloji mağazalarının birinden eylül 2012 tarihinde ASUS X54H marka ve modelinde laptop satın almıştım. Satın aldığım tarihde dolar 1.8 tl civarındaydı ayrıca aldığım ürün şok indirimdeydi (%40 - %50 gibi bir indirimdeydi 2 gün süre ile) ben bu ürünü 1.049 tl ye satın almıştım (indirimli fiyatı). 10/03/2014 tarihinde ürünü garanti kapsamında aldığım mağazaya verdim ancak ürün garantiye giderken kargoda zarar görmüş ve yetkili servis onarım yapmayı reddetmiş. Şuan ürünü vereli 30 günden fazla olmuş durumda. Bana ürünün aynısından veya fatura bedelinin verileceği söyleniyor. Ancak bu ürünün aynısı o mağazada mevcut değil hatta hemen hemen hiç bir mağazada bu ürünün satışı şuan yok. Fatura bedelini ödemeleri durumunda ise şuan dolar 2.1 tl civarında ve en kötü laptoplar bile 1.200 tl civarında. Kendi cihazımla eş değer özellikteki diğer cihazların fiyatı ise ortalama 1.600 tl civarında (indirimli halleri). Ben bu durumda ne yapabilirim ? 1.049 tl yi kabul etmek zorundamı kalırım ? Yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.
Cevap: Ürün bedeli iadesinde bana ödeyecekleri miktarla ilgili bir sorum var.
Fatura tutarı ne ise iade durumunda o ödenir. Tavsiyem ürün değişimi talep etmeniz yönünde olacaktır.
Ürün değişimi öncelikli zaten ama ürünün aynısı yoksa bir üst modelii veya eş değer özellikte başka marka bir ürün verme durumları olabilir mi acaba ?
Yoksa genellikle bir üst modelini verirler, fark isteyebilirler, kimi zaman daha düşük bir modelini vermek isteyebilirler. ASUS'un nasıl bir tutum sergileyeceğini bilemiyorum, ancak siz, karşınızdakinin yerine kendinizi koyarak, her iki taraf için adil olacak bir modelde, karar kılabilirsiniz.
Asıl problem ne aldığım aracı şirkette ne garanti servisinde nede bende. Problem kargo şirketinde. Sonuçta bu laptop benden sağlam çıktı kargoya sağlam verildi garanti servisine giderken kargoda kırıldı. Şimdi iki taraflı düşününce ben hakkımı istiyorum haliyle satın aldığım şirkette ancak fatura bedelini ödüyor. Şirketin kargo şirketinden parasını alması gerekir ki bu durumda benide mağdur etmemesi gerekir diye düşünüyorum.