Çalışılmak istenmeyen ihbar süresi
İstanbulda özel bir hastanede hemşire olarak çalışmaktayım. İşe girerken 17 nöbet olarak anlaştığımız halde her ay 20-22 nöbet olarak liste hazırlanmaktadır. Ek mesai istemediğimi sorumluma sözlü olarak belirttiğim halde kendi isteğine göre ve insiyatifiyle belli günlerde izin veriyor. İzinli olduğum günler belli değil ve izinli olduğum günlerde de gelmek zorundasın diye hastaneye çağrılıyorum. Kısacası anlaştığımdan farklı nöbet listesi ve sorumlumuzun değişmesi nedeniyle işten ayrılmak istiyorum. İş dolayısıyla sağlık sorunlarım oldu ve ihbar süresini çalışmak istemiyorum (28 gün olarak belirlendi) çalışmazsam eğer bir hak talep edebilir miyim ya da hastane bir yaptırım uygulayabilir mi?
Şimdiden ilginiz için teşekkür ederim.
Cevap: Çalışılmak istenmeyen ihbar süresi
Alıntı:
merveunlu rumuzlu üyeden alıntı
İstanbulda özel bir hastanede hemşire olarak çalışmaktayım. İşe girerken 17 nöbet olarak anlaştığımız halde her ay 20-22 nöbet olarak liste hazırlanmaktadır. Ek mesai istemediğimi sorumluma sözlü olarak belirttiğim halde kendi isteğine göre ve insiyatifiyle belli günlerde izin veriyor. İzinli olduğum günler belli değil ve izinli olduğum günlerde de gelmek zorundasın diye hastaneye çağrılıyorum. Kısacası anlaştığımdan farklı nöbet listesi ve sorumlumuzun değişmesi nedeniyle işten ayrılmak istiyorum. İş dolayısıyla sağlık sorunlarım oldu ve ihbar süresini çalışmak istemiyorum (28 gün olarak belirlendi) çalışmazsam eğer bir hak talep edebilir miyim ya da hastane bir yaptırım uygulayabilir mi?
Şimdiden ilginiz için teşekkür ederim.
Cevap verebilecek, bu konuda fikir sahibi kimse yok mudur??
sözleşmeniz varsa işverenin sözleşme şartlarını yerine getirmediği gerekçesiyle HAKLI FESH yoluna gidebilirsin 1 yıl üzeriyse çalışmışlığın kıdem tazminatınıda hak edersin.. iş kanunu 25/2 madde hükmü dışında kalan hükümlerde işçi kıdem tazminatını hakeder.. yalnız sağlık personeli iş kanunu kapsamında mı onu bilmiyorum... Haklı Fesh de işverene karşı hiçbir sorumluluğun yoktur çünkü onlar sözleşmeyi yada iş kanununu çiğnemiştir sen sadece ispatla yükümlüsün....
Alıntı:
zonbadi rumuzlu üyeden alıntı
sözleşmeniz varsa işverenin sözleşme şartlarını yerine getirmediği gerekçesiyle HAKLI FESH yoluna gidebilirsin 1 yıl üzeriyse çalışmışlığın kıdem tazminatınıda hak edersin.. iş kanunu 25/2 madde hükmü dışında kalan hükümlerde işçi kıdem tazminatını hakeder.. yalnız sağlık personeli iş kanunu kapsamında mı onu bilmiyorum... Haklı Fesh de işverene karşı hiçbir sorumluluğun yoktur çünkü onlar sözleşmeyi yada iş kanununu çiğnemiştir sen sadece ispatla yükümlüsün....
Süresiz bir iş sözleşmesi var 7 ay kadar çalıştım. Anlaşmamız 17 nöbet üzerineydi. 22 nöbet olarak dayattılar bu ay. Altında sorumlumuzun ve baş hemşirenin de imzasının bulunduğu nöbet listesi ispat için yeterli midir? Çünkü her ay listeye kabul ettiğimize dair bizde imza atıyoruz ki yasal olarak hak talep edemeyelim ama bu 22 nöbetlik listeyi kabul etmedim ve işten ayrıldım. İşten ayrılırken de gerekçe olarak bu listeyi gösterdim.
işverene ait sizi haklı çıkartan tüm yazılı belgeler 1. dereceden kanıt kabul edilir iş mahkemelerince.. ancak sözleşmenizin içeriği çok önemli kıdem tazminatı hakedemezsin işe girerken yaptığın sözleşmenin üzerine ek taleplerde bulunabilir işveren ama dayatma yapamaz görünüşe bakılırsa işten ayrılma nedenin seni haklı yapıyor kesin bişi söyleyemem ama bununla ilgili yargıtay kararlarını bi araştır.sözleşmende 17 nöbet açıkça yazıyosa ihbar süresini beklemek kanunun ruhuna aykırı yazmıyosa mutlaka yargıtay kararlarına bak benimde iş davam var kendi olayımla ilgi tüm yargıtay kararlarını biliyom çok araştırdım hiç şansı yok işverenimin..:)