Mağdur olmadan nasıl bir hukuki işlem yapabilirim
Öncelikle bana yardımcı olacak olan herkese şahsım adına teşekkür ederim.
Elimde 190 bin değerinde bir ev var. Evi birine satmak için anlaştım ve kendisi konut kredisi için başvuru yaptı. Konut kredisi 110.000 TL çekilecek. Şahıs geri kalan borcu 1 hafta içerisinde arabasını satıp ödeyecek. Kanunsal olarak her işlemi yapabileceğimizi kendisi evi almak istediğini belirtti. Benimde acil borçlarım olduğundan dolayı evi satma niyetindeyim. Kalan 80.000 TL gibi değerin geri ödenmesi hususunda mağdur olmamak adına alıcı ile nasıl bir sözleşme yapabilirim. Senet yapmak yeterli midir? Bu arada konut kredisi çekildiğinden dolayı banka tapunun devir yapılmasını istiyor. Devir işleminden hemen sonra 110.000 TL hesabıma yatacak. Benim derdim bu 80.000 TL’yi alma konusunda mağdur olmamak. Bana bu konuda izlemem gereken yol hakkında bilgi verirseniz gerçekten çok memnun olurum.
Cevap: Mağdur olmadan nasıl bir hukuki işlem yapabilirim
Yardımcı olabilecek kimse yok mu?
Aklıma gelen çözüm: Arabanın satışını siz üstünüze alın. Tabii arabanın 80 bin lira ettiğini varsayıyorum.
Araba tahminlerime göre 30.000 TL falan yapıyor hocam. Senet iş görmez mi sizce? Yasal bir sorumluluğu yok mu?
Alıntı:
makpower rumuzlu üyeden alıntı
Araba tahminlerime göre 30.000 TL falan yapıyor hocam. Senet iş görmez mi sizce? Yasal bir sorumluluğu yok mu?
Senet yapsanız ve parasını ödemese bile parayı kolay kolay alamazsınız.. ev bankadan 10 sene ipotekli olacak. siz bu işten vazgeçin peşin olsun 180 bin olsun....
Paranın tamamını almak dışında sizi %100 garantiye alacak bir yöntem maddenin doğası gereği yok.Senet alsanız da alacak bir şey bulunamaması veya bulunanların borcun tamamını karşılamaması durumunda mağduriyet yaşamanız kaçınılmaz.Evi 5bin TL fazlaya satmak için macera aramaya gerek yok 185 veren varsa peşin hiç düşünmeden verin.Yakın bir zamanda bir örnekte 30binTL değerindeki aracına 35 diye tutturan ve nakit alıcı bulamayıp senet sepet işine girerek arabayı dediğinin yarısı kadar bile bir paraya satamamış olan(kalan miktar için senet var ancak karşılığı yok)bir örnek gördük.Bu durumları enine boyuna düşünmenizi ve ona göre hareket etmenizi tavsiye ederim.Kolay gelsin..
Yeterli parası olmayan birinin ev alma macerası.
geri kalan parayı 1 hafta sonra ödeyecekse satışı bir hafta sonra yapsanız olmuyor mu?
aslında fiyatın biraz altına peşin satmak en iyisi.
Alıntı:
makpower rumuzlu üyeden alıntı
30 bin liralık arabayı satıp size 80 nasıl verecek?
Uzak durun bence :)
kardeş uzak dur paranı al ondan sonra ver senet işi yaş iş adam kardeşinde olsa güvenme bu zamanda, ben arabamı senet sepetle verdim devir vermediğim halde ne paramı alabiliyorum ne arabamı bulabiliyorum.