Merhaba, nikah sonrası esimin soyadıyla birlikte kendi soyadımı da kullanmak istiyorum. Bunun icin bir dilekce yazmam gerekiyormus. Nasıl bir dilekce yazacagım konusunda yardımcı olabilirmisiniz?
Teşekkürler
Printable View
Merhaba, nikah sonrası esimin soyadıyla birlikte kendi soyadımı da kullanmak istiyorum. Bunun icin bir dilekce yazmam gerekiyormus. Nasıl bir dilekce yazacagım konusunda yardımcı olabilirmisiniz?
Teşekkürler
III. Kadının soyadı
Madde 187 - Kadın, evlenmekle kocasının soyadını alır; ancak evlendirme memuruna veya daha sonra nüfus idaresine yapacağı yazılı başvuruyla kocasının soyadı önünde önceki soyadını da kullanabilir. Daha önce iki soyadı kullanan kadın, bu haktan sadece bir soyadı için yararlanabilir.
Yazılılık şartı sözkonusu olduğundan, dilekçenizde isteğinizi açıkça belirtmiş olmanız yeterlidir. Yani ,..../..../.... tarihinde yapmış olduğum evlilik sonrasında, eşimin soyadıyla beraber kendi soyadımıda kullanmak istiyorum. Gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ve talep ederim demeniz bile kanaatimce yeterli olacaktır. SAYGILARIMLA..
Sayın Aslı Yurtlu son derece yeterli bir dilekçe örneği vermiş. Bu işlem, Nüfus İdaresine vereceğiniz kısa bir dilekçe ile çok kısa sürede halledilmektedir.
Dilekçede kayıtlı olunan yer bilgileri veya T.C kimlik numaranızında yazılması uygun olacaktır.