Tüketici hakem heyeti kararı ile ilgili alıcagım ödeme tutarı nedir
öncelikle herkeze merhabalar
180,5 tl ye bot almıs bulunmaktayım ürünün içinde küflenme oldugundan ürünün iadesini fatura tutarının ödenmesini istedim fakat ürünün tamirini yapıp bana gönderdiler bende buna karsılık tuketıcı hakem heyetıne basvurdum ve hakem heyetınden şu kararı aldım
http://i.hizliresim.com/8nmByQ.jpg
resimde görüldügü gibi ürününü fatura bedelinin 75,60 tl'nin yasal faizi ile birlikte tüketiciye iadesine. diye tabir var benım ogrenmek ıstedıgım burda fatura tutarı olan 180,5 tl + yasal faizmi yoksa sadece 180,5 tl mi yoksa 75,6tl lik odemeyımı alıcam.. bu konu hakkında benı bılgılendıren tum arkadaşlara şimdiden tşkler.
Cevap: Tüketici hakem heyeti kararı ile ilgili alıcagım ödeme tutarı nedir
75,60 rakamını nereden bulmuşlar? Eğer bu rakam faturada yazandan farklı ise, THH ne giderek bunu düzelttirin. Yoksa faturada birkaç tane ayakkabı vardı, toplamı 180,5 lira idi ve sizin iade ettiğiniz ayakkabı 75,60 TL miydi?
Hayir tek 1 adet ayakkabi ve tutari 180,5tl dİr. Bana satin aldigim yer 75,6 tl odeme yapicaz diyorlar ama benim fatura bedelim bukadar degil. Bunun İÇİn ne yapmam lazim
Sizin elinizdeki ödeme belgesinde(fiş yada fatura) 180,5 tl mi yazıyor tutar?
75,6 tl ürün bedeli lafı heyet kararına nasıl girdi? Sizin talebiniz üzerine ürün bedelinin 75,6tl si gibi bir şey belirtilmiş?
Yalnız karada tüketicinin yapmış olduğu başvurusunda haksız olduğu şeklinde yazılmış, başvuru dilekçenizin de bir resmini gönderebilir misiniz?
180,5 lira KDV dahil. Bunun KDV sini düşmüşler. KDV hariç fyatı ikiye bölmüşler. Yani fatura olayında karışıklık olmasın, kusur da yarı yarıya, KDV siz fiyatın yarısını satıcı ödesin denmiş gibi anladım ben.
Öyle ise, 75,6 değil, 76,5 oluyor. Burada da takdim-tehir yapılmış.