İş Veren İşe Geri Çağırdı Fakar Şartlı Buyrun Şartı Aşagıda?
Açmış bulunduğumuz işe iade davasını kazandık. Yargıtay onadı.İş veren işe geri çagırdı. Fakar işten ayrılırken tarafıma ödenen Ihbar kıdem ve yıllık izin parası olan 31.000 tl yi işe başlamamızla birlikte geri iade istiyor. İşe başlama süresi olarakta tarafıma 2 gün mühtet verilmiş. iş veren samimi bir şekilde işe davet etmiyor. Neyapabiliriz. son gün 11 nisan 2014 Acil cevap arkadaslar.
not: boşta geçen zaman dilimi içerisinde emekliliğe hak kaznamış olup emekli maaşı almaya başladım?
Cevap: İş Veren İşe Geri Çağırdı Fakar Şartlı Buyrun Şartı Aşagıda?
Kimsenin bilgisi yokmu arkadaşlar avukatlar.. abiler
Bence Sgk ya müracat ederek emekli maaşı almadan çalışmaya devam edeceğinizi Bildirin. İşverene başvurun işe başladıktan sonra emeklilik nedeni ile çıkacağınızı bildirin. kıdeminiz tekrar hesaplanıp fark tazminat bile alabilirsiniz.
İşe başlamanızla birlikte aldığınız tazminatları iade etmelisiniz fakat işverenden olan alacaklarınızdan mahsup ederek iade etmelisiniz.
İşverene sizi işe başlamadan bir gün önce işe girişinizi yapmak zorunda işe başladıktan sonra aldığı paraları ödeyeceğinizi söyleyin ama vermeyin. Bu süreci iyi yönetirseniz parayı geri vermeden tekraren tazminata hak kazanacağınızdan parayı iade etmeden ayrılabilirsiniz.
- - - Updated - - -
Bu arada düşünmek ve emeklilik iptali süreci için rapor almanızı öneririm
iş verenden alacagım 4 maaş.
mahsup olsun olmasınada arada gene 25 bin lira fark kalıyor.
emeklilik için çok geç yarın iş bası yapmaya gıdecegım iş bası yapıp ilk maasımıalınca emekliliğe hak kazandıgımdan dolayı haklıneden olarak çıkışisteyemezmiyim
15 yıl 3600 güm hakkınızı kullanmışmıydınız?
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
15 yıl 3600 güm hakkınızı kullanmışmıydınız?
işten 2012/2, ayda çıkarıldım 2013/3 aydada boşta gezerken emeklilik yaşım doldugu için emeklilik basvurumu yaptım 48 yaş 8900 günden emkli oldum.