6502 nin 18. maddesindeki cayma hakkı
6502 nin 18. maddesindeki cayma hakkı kapsamında kredi kartı ile alınan taksitli alışverişler de dahil mi?
Bu hafta sonu kredi kartına 5 taksitle halı aldım. fakat mağazadaki ışık ortamında gördüğüm halı, eve gelince evdeki ışıkta farklı ve uyumsuz gözüktü. Ben bu durumda cayma hakkım var mı? Firmayla görüştüm ne değiştiryor nede iade alıyor.
Cevap: 6502 nin 18. maddesindeki cayma hakkı
Alıntı:
karamanni rumuzlu üyeden alıntı
6502 nin 18. maddesindeki cayma hakkı kapsamında kredi kartı ile alınan taksitli alışverişler de dahil mi?
Bu hafta sonu kredi kartına 5 taksitle halı aldım. fakat mağazadaki ışık ortamında gördüğüm halı, eve gelince evdeki ışıkta farklı ve uyumsuz gözüktü. Ben bu durumda cayma hakkım var mı? Firmayla görüştüm ne değiştiryor nede iade alıyor.
PTT den cayma hakkımı kullanmak istediğime dair İHTARNAME ÇEKTİM
- - - Updated - - -
Alıntı:
Teslim almalarına rağmen herhangi bir cevap verilmedi.
- - - Updated - - -
Alıntı:
- - - Updated - - -
Teslim almalarına rağmen herhangi bir cevap verilmedi.
Kaymakamlıktaki Hakem heyetine dilekçe ile başvurdum. Bakalım nasıl sonuçlanacak, ona göre en azından sorumun cevabını almış olacağım
Alıntı:
6502 henüz yürürlüğe girmedi. 4077 sayılı kanun yürürlükte.
Bilgilendirme:
28 Kasım 2013 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28835
KANUN
TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN
Kanun No. 6502 Kabul Tarihi: 7/11/2013
Yürürlük
MADDE 87 – (1) Bu Kanun yayımı tarihinden itibaren altı ay sonra yürürlüğe girer.
Alıntı:
frmax rumuzlu üyeden alıntı
6502 henüz yürürlüğe girmedi. 4077 sayılı kanun yürürlükte.
Bilgilendirme:
28 Kasım 2013 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28835
KANUN
TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN
Kanun No. 6502 Kabul Tarihi: 7/11/2013
Yürürlük
MADDE 87 – (1) Bu Kanun yayımı tarihinden itibaren altı ay sonra yürürlüğe girer.
Hocam o zaman, bizim iş yaş.. hukuku googledan öğrenince öyle oluyor demek ki:)
Oadamın hertürlü değiştiririm sözel vaadine yapacak bişey yok o zaman..
- - - Updated - - -
Alıntı:
Böyle sözel olarak sallama yapan firmalara, en azından müşteri memnuniyetlerini geliştirmleri açısından iyi bir ders olması için, gidecen mağazada beğenecen, sonra internet üzerinden satın alacan.. ( Çünkü, ben aynı modeli internette kargo bedava 85 tl daha ucuz bulmama rağmen mağazalar, yatırım ve istihdam sağladığı için mağazadan almayı tercih etmiştim... hep öyle düşünyordum şimdiye kadar. Bundan sonra iki kere düşüncem :)
- - - Updated - - -
Alıntı:
- - - Updated - - -
Böyle sözel olarak sallama yapan firmalara, en azından müşteri memnuniyetlerini geliştirmleri açısından iyi bir ders olması için, gidecen mağazada beğenecen, sonra internet üzerinden satın alacan.. ( Çünkü, ben aynı modeli internette kargo bedava 85 tl daha ucuz bulmama rağmen mağazalar, yatırım ve istihdam sağladığı için mağazadan almayı tercih etmiştim... hep öyle düşünyordum şimdiye kadar. Bundan sonra iki kere düşüncem :)
Ama genede Hakem heyetinden nasıl bir sonuç çıkacak merak edenler için yazacam. takipte kalın