Cevap: Apartman Temizliği
Binada bir temizlik işi yapılıyor, masraflarını da bina sakinlerinin ödemesi gerekiyor.
ve siz ödemiyorsunuz, haliyle böyle bir hak doğuyor ama kime bilemiyorum, emlakçı aynı zamanda yönetici mi acaba?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Binada bir temizlik işi yapılıyor, masraflarını da bina sakinlerinin ödemesi gerekiyor.
ve siz ödemiyorsunuz, haliyle böyle bir hak doğuyor ama kime bilemiyorum, emlakçı aynı zamanda yönetici mi acaba?
Apartmanda herhangi bir yönetim kurulu veya yönetici yok, bu tarz işler için alınmış bir karar veya yönetmelik de yok, apartmanda temizlik yapılmasını isteyip karar verenler oturanlar değil sadece emlakçı karar veriyor. Ve temizlik yapması için kişiyi de o buluyor. Ayrıca bu ödemeler için herhangi bir şekilde makbuz da verilmiyor. Ben sadece emlakçının da bu işten rant sağladığını düşündüğüm için masrafları ödemiyorum.
makbuz veriyormu peki size bunun karşılığında
Sadece temizlik ücretimi veriyorsunuz, kaç para veriyorsunuz,hesap cetveli asılıyor mu, asansör falan var mı vs?
Apartmanda bağımsız bölüm sayısı 8 den az ise yönetici olması şart değil. 8 ve üzerinde ise Apartmanın tümü bir kişiye ait olduğu için doğal olarak yöneticide kendisi yada atadığı birisi olur. Apartmanda ortak masraflar sadece temizlik bedeli olmasa gerek. Elektrik,su, yönetici ücreti. yakıt vs. Siz bunları ödediğinizi ve size makbuz vermediğinizi bahsetmişsiniz.
Yani eğer emlakçı yönetici ise ve bu giderleri yaptı ve sizden bunları tahsil ettiyse, makbuz vermedi ise bunları sizden tekraren isteyebilir.
Muhtemelen temizlikçiye makbuzda imzalatmıyordur. ve temizlikçinin sigortası falanda yoktur.
Alıntı:
zoomadsl rumuzlu üyeden alıntı
makbuz veriyormu peki size bunun karşılığında
Hayır. Apartmanda herhangi bir yönetim kurulu yok, yönetici yok, kiracıların beraberce alınmış bir kararı yok, temizlik hizmeti veriliyor ama verilen bir makbuz yok...