Hakkımda verilen yakalama ve arama soruşturması
selamın aleyküm arkadaşlar benim hakkımda acılan soruşturma biraz karışık bir arkadaş kamu bilgisayarına trojen sokuyor sonra bana bir resim atıyor resmi ben kendi profilim üzerinden paylaşdıkdan sonra biri şikayet ediyor hakkımda arama ve yakalama emri cıkıyor pc ler telefonlar v.s toplanıyor ifade alınıyor 20 gündür tellefonlar verilmedi ilk olarak soruşturmayı acan il savcılıgına yolluyorlar daha sonra tekrar bizim ile gönderiyorlar dosya oradadiye haliyle bir türlü incellenmedi secimler v.s olunca haliyle telefonlar hala verilmedi bizim bu telefonları almak için herhangi bir şey yapabilirmiyiz aradan 20 gün gecdi :) ayrıca ceza olarak gelirse ne gelebilir benim bir sucum yok sadece yüzde 10 luk bir yardımım var kamu bilgisayarınada hiçbir şekilde zarar verilmedi lakin yer tespiti yapılmak için polisin yemleme yetkisi varmı yemleme olayıda soruşturmaya eklenmiş okutmadılarda zar zor gördüm :D durumum bu ayrıca benden işi yapan kişinin hakkında şikayetci olmamı söylediler mahkemede ceza gelmemesi için bu dogrumudur lütfen görüşlerinizi yazarsanız sevinirim saygılar
Cevap: Hakkımda verilen yakalama ve arama soruşturması
20 gün kısa bir süredir biraz daha geçsin telefonlar için talepte bulunursun verecekleri kesin değil suçta kullanılan eşyaya el konulabilir çünkü ama verdikleri de oluyor. Polis suça göre faili tespit ve tutmak için yemleme dediğin şeyleri yapabilir elbette. Arkadaşını şikayet etmek zorunda değilsin yaptığı işte katkın varsa ceza verebilirler sana da şikayet et diye taktik veriyorlar işte hani benim haberim yok ilgim yok gibi bi algı yarat diye ettiğin şikayet elinde patlayabilir neticesini hesap edip öyle kalkarsın işe.