Maaş haczinin kaldırılması igili
Bir krediden dolayı borçlu bulunduğum, faiz ve masraflar dahil olmak üzere yaklaşık 45 bin tl'lik tutara istinaden bir süredir maaşımı 1/4'ü kesilmekteydi. Bir süre önce alacaklı olan bankanın borcumu bir varlık yönetim firmasına sattığını öğrendim. Firma bana 23 bin tl tutarında 36 ay vade ile ödeyebileceğim bir ödeme planı teklif etti ve bende kabul ettim. Özetle bu tutarı ödediğim takdirde dosyanın kapatılacağı taahüt ediliyor. Öğrenmek istediğim, bu anlaşma sonrasında maaşımdan yapılan bu kesintinin herhangi bir şekilde durdurulması mümkün mü? Şayet yasal olarak mümkün ise alacaklı olan firmadan bir belge alınmalı mı? Ya da icra dairesine nasıl bir başvuru yapılmalı? En nihayetinde mümkün olursa yapılan taksitlendirmenin düzenli olarak ödenmesinde de olumlu yönde etkisi olacağı aşikardır. Konu ile ilgili yardımlarınız için sonsuz teşekkürlerimi sunarım.
Saygılarımla;
Hasan E.
Cevap: Maaş haczinin kaldırılması igili
Gidip görüşün borcu istedikleri şekilde yapılandırmak ve taksitlerle ödeyeceğinizi maaş haczinin kaldırılmasını isteyin kabul ederlerse icra dosyasına talep açıp kaldırma yazısını alıp iş yerinize yollasınlar ya da size versinler siz götürüp verin iş yerinize.
Cevap: Maaş haczinin kaldırılması igili
Öncelikle geçmiş olsun Hasan Bey . Mesaj atacaktım ama gönderemedim forum kuralları gereği yetkim gelmemiş henüz. Bi sorum olacaktı bu olayı yaşayan biri olarak size ve sayın Engin Bey' e. Benimde 3 bankaya kredi borcum mevcut. Şuana kadar ödemelerimde bir sıkıntı olmadı yalnız beklenmedik olaylar gelişti ve bundan sonraki aylarda zorlanmaya başlayacağım. Çok uzatmadan sormak istediğim, maaşınızın 1/4 kesilen kısmı ana paradan mı, yoksa döner sermaye ve alınan ek ücretlerde dahil mi ( maaşım : 1660 tl ana para + 700 tl döner sermaye + 300 tl arazi tazminatı ) ? Birde ilk olarak eve hacze gelindi mi yoksa çalıştığınız için direk maaşınıza mı ? Kısaca ödemeye başlamadığım andan itibaren izlenecek yolu kısaca söyleyebilirseniz sevinrim. İlginize şimdiden teşekkür eder, tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletirim ..