Miras Kalan Malın Satılmasıyla Elde Edilen Gelir Kişisel mal mıdır ?
Merhabalar,evlilik sırasında taraflara kalan miras şahısların kişisel malıdır.Bunu biliyoruz.Kanunda açıkça belirtilmiştir.Bundan elde edilecek gelir de edinilmiş mal oluyor.Peki bize bir araba veya ev kaldı biz bunu sattığımızda elde ettiğimiz gelir kişisel midir edinilmiş mal mıdır?yoksa kişisel mallar yerine geçen değerler midir ? Değilse kişisel mallar yerine geçen değerlere örnek ne yazabiliriz ?
Cevap: Miras Kalan Malın Satılmasıyla Elde Edilen Gelir Kişisel mal mıdır ?
Kişisel mal yerine geçen değerdir.
Miras yolu ile edinilen ev araba vs kiraya verildiğinde elde edilen gelir de kişiseldir.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Miras yolu ile edinilen ev araba vs kiraya verildiğinde elde edilen gelir de kişiseldir.
Peki Engin Bey edinilmiş mallar kısmında medeni kanunumuzda mk 219/4 de "kişisel malların gelirleri" kısmı var.Bu kısıma girmiyorsa siz nasıl yorumladınız mk 220/4 e mi dahil ettiniz ?
Evet ben ona dahil ettim ama işkembeden galiba :) valla mantıken şimdi babamdan bi ev kalsa benim kiraya versem parası niye ortak olsun dedim.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Evet ben ona dahil ettim ama işkembeden galiba :) valla mantıken şimdi babamdan bi ev kalsa benim kiraya versem parası niye ortak olsun dedim.
Neyse o da sizin görüşünüz :) Teşekkürler