Kontrat süresi dolmadan evin tahliyesi!!!
01.03.2013 tarihinde kira sözleşmesi ile 400 TL kira + 750 TL depozito karşılığında oturduğum evi kiraladım. Bu zamana kadar bütün kira ödemelerimi banka yoluyla düzenli olarak ödedim. 2014 şubat ayında ev sahibimi kira artışı için aradığımda 100 TL zam yaptığını söyledi. Bende kabul etmedim. İster otur ister oturma gibi laflar etti. O sinirle gidip daire satın aldım. Fakat aldığım daire mayıs sonunda teslim edilecek. Yapmış olduğu 100 TL lik zamlı şekilde 2 aydır kirasını ödüyorum. Bugün kendisini arayıp mayıs ayı sonunda çıkacağımı telefonla bildirdim. İsterse kiralık yazısı asabileceğini söyledim. Kendim oturabilirim yazı asma dedi. Sorum ev sahibi benden kontrat süresi dolmadığı için boşta kalan kiralarını talep edebilir mi? Depozitoyu alırken bana zorluk çıkartabilir mi? Evinde hiç bir şekilde tahribat yapmadım. Ev sahibinin samimiyetine güveniyorum. Yine de Tahliye için Noterden ihtarname çekmelimiyim? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Kontrat süresi dolmadan evin tahliyesi!!!
https://www.hukuki.net/showthread.php...Cresi+dolmadan
Sağ üstte arama bölümüne başlığınızı yazarsanız defalarca cevaplanmıştır.
benim bildiğim şu: evi boşaltmadan 3 ay öncesi çıkacağınızı belgeleyen noterden bir bildirim göndermeliydiniz. bu tür önemli bildirimler telefonla sözle olmaz. Mutlaka yazılı olarak belgelemeniz şart. Evsahibine güveniyorum demeyin ve hiçbeklemeden tahliye için noterden kağıt çıkartıp evsahibinizi bilgilendirin.
ayynı şeklde katılıyorum o linke tıklarsanız bulabilirsiniz