Adıma Açılan Davada Ne Yapmam Lazım...
Adıma açılan bir davada davacı şahıs benim kendine ait olan siteye saldırı düzenlediğimi ve sitedeki kullanıcılarına küfür,hakaret ettiğimi iddaa ediyor.İlgili siteye birkaç kez girmişliğim olmasına rağmen ne siteye saldırı düzenledim nede kullanıcılara hakaret,küfür ettim.İkinci olarak internet bağlantı bir başkasının adına kayıtlı olarak davada sahsıma iletildi fakat ismi geçen kişiyi yakından uzaktan tanımıyorum.Hal böyle iken bulunduğum şehirdeki polis merkezinden arandım ve ifade vermek için gttim ve ifademde siteye girdiğimi fakat herhangi bir saldırı düzenlemediğimi ve küfür hakaret etmediğimi belirttim.İnternet bağlantısı üzerine kayıtlı olan şahsıda davacıyıda tanımadığımı ve herhangi bir husumetim olmadığımı belirttim.Bunun üzerine ifademi ve uzlaşma dilekçesini imzalayıp karakoldan ayrıldım.Şimdi aşağıdaki sorularıma cevap aramaktayım:
1)Bu davanın sonucunda herhangi bir cezai işlem şahsıma uygulanırmı.
2)Bu davanın sonucunda cıkıcak sonuçlar nelerdir.
Cevap: Adıma Açılan Davada Ne Yapmam Lazım...
Hasımlı her dava bir çekişme unsuru barındırır. Davacının bir tezi, davalının da antitezi vardır. Mahkeme makamı tez ve antitezden senteze ulaşır. Dolayısıyla karşı tarafın iddiaları bilinmeden sizin açıklamalarınız yarım kalacaktır. Bu gibi durumlar için tavsiye edilen tek yöntem ise, hukuksal destektir.
Kısaca bir avukata müracaat etmelisiniz.
Alıntı:
İsmail Arslan rumuzlu üyeden alıntı
Hasımlı her dava bir çekişme unsuru barındırır. Davacının bir tezi, davalının da antitezi vardır. Mahkeme makamı tez ve antitezden senteze ulaşır. Dolayısıyla karşı tarafın iddiaları bilinmeden sizin açıklamalarınız yarım kalacaktır. Bu gibi durumlar için tavsiye edilen tek yöntem ise, hukuksal destektir.
Kısaca bir avukata müracaat etmelisiniz.
Hasımlı dava demişsiniz benim kimseyle hasmım felan yok.İkincisi benim internet hattım davada başkasının üstünde gösterilmiş buda tamamen yanlış.ücüncüsü ise ben 2 adet soru yönelttim onlara cevap istemiştim.
"Adıma açılan bir davada davacı şahıs benim kendine ait olan siteye saldırı düzenlediğimi ve sitedeki kullanıcılarına küfür,hakaret ettiğimi iddaa ediyor" demişsiniz ya, işte hasımlık bu oluyor. Şahıs sizi karşısına almış.
İki sorunuza ise tek cümle ile yanıt verdim.
Esenlik dilerim.