Devam Eden Mahkemem ile İlgili
İyi Günler, Halen öğretmenlik yapmaktayım ve kadrolu devlet memuruyum. sıralı şekilde olayları anlatacağım ve sorularımı soracağım. Cevaplarsanız memnun olurum.
1- 2008 yılında Öğrenciliğim sırasında birisi ile kavga ettim. Benden şikayetçi oldu. Kasten adam yaralama (Aletsiz-hayati fonk. zarar verecek şekilde)
2- Bu mahkeme devam ederken devlet tarafından benimde aralarında bulunduğum 12 kişiye, 5-6 kişiyi alıkoymak suçundan dava açıldı.( kişiler şikayetçi değil. kamu davası) 2010 nisan ayında. Olayla hiçbir alakamın bulunmadığını ifademde anlattım. Karşı taraftan 2-3 kişi beni de teşhis etmiş.
3- 2010 yılı Haziran ayında 1. davamın sonucu 1 yıl 3 ay ceza aldım ve ertelendi. bende temyiz hakkımı kullandım.
4- 2013 mayıs ayında cezam yargıtay tarafından aynen onaylandı ve 1 temmuz 2013- 1 temmuz 2015 tarihleri arasında denetime tabi tutulacağım bildirildi. Yani halen denetim süresi içindeyim.
5- Şimdi bu halen devam eden 2. mahkemem yarın görülecek ve bu 4. yılı.
Sorularım :
1- duruşmada bana ceza çıkması beni memuriyetimden eder mi?
2- erteleme cezası aldığım için alacağım olası bir ceza; ertelenebilir mi, hagb uygulanabilir mi, yada para cezasına çevrilebilir mi?
3- memuriyet durumumu ve aileme bakmakla yükümlü olduğumu ve evlilik arifesinde olduğumu yazılı olarak bildirdim bunlar bana olumlu birşey kazandırır mı?
4- 5 kişinin bulunamamasından dolayı onlara yakalama kararı çıkarılarak mahkeme her seferinde erteleniyor. Zaman aşımı uygulanması için ne gerekli?
5- İzlemem gereken yol ne olmalıdır. (yarın duruşmaya katılamayacağım)
Tavsiyelerinizi ve cevaplarını bekliyorum. Teşekkür ederim.
Cevap: Devam Eden Mahkemem ile İlgili
Birinci suçunuzda cezanız tecil edildiğinden sorun yok ikinci suçunuz birinci kesin karara bağlanmadan işlenmiş tekerrüre esas sayılmaz yine tecil veya duruma göre hagb verilebilir ama daha önce tecil edilmiş bir cezanız olduğu için hagb kararı vermeyebilir belki hakim belirttiğiniz gerekçeleri kaale alıp memuriyetinize zeval vermeyecek bir karar verebilir hakim bilemeyiz bunu. Zaman aşımı için çok var daha. Yapabileceğiniz bir avukat yardımı almanızdır.