-
DÜĞÜn salonu
Merhabalar,
Ocak ayı sonunda 29/08/2014 tarihine düğün yapmak üzere düğün salonu ile anlaştım. Anlaşmamızı sözleşme ve senetli olarak yaptık. nişanımızın atılması sebebi ile düğünümüzü iptal etmek zorunda kaldım. iptal işlemi için de mart ayı sonunda düğün salonuna gittim, bana 1500 Tl kapora vermem gerektiğini söyledi. kapora verene kadar da senedimi veremeyeceğini söyledi. ben de noterden düğünü nişan atılması sebebi ile iptal ettiğimi senedimin geri verilmesini belirten bir ibraname çektim.
* sözleşmede miktar ile ilgili geçen tek madde: " alınan kapora ve diğer bedeller geri verilemez " maddesidir. ben hiç kapora vermedim. mahkeme yolu ile kapora alabilir mi ?
* senedimi vermiyor bu yasal mı. sonuçta gerçekleşmeyen bir hizmet var.
* 5,5 ay önceden düğün salonuna bildirimde bulundum. bildirimimi noter kanalı ile yaptım. senedimi elinde tutması yasal mı ?
* senedi 3. kişiye ciro edebilir mi ? ciro ederse ben borcu ödemek zorunda mıyım. senet tarihi 29.08.2014.
evet hepimiz insanız, sonuçta kimse istemez bu duruma düşelim ama çok önceden düğün salonuna bildirimde bulunuyorum. o tarihe kesin salon tutulur amaçları benim kaporamı da yemek.
Şimdiden teşekkür ederim.
-
Cevap: DÜĞÜn salonu
Bu durumda sözleşme yapmanın ne gibi bir bağlayıcılı kalır??
İşyeri elindeki sözleşmeye dayanarak sözleşmede belirtilen bedelin tamamını veya eğer düzenlenmişse cayma durumunda belirtilen ne ise o miktarı alabilir.
-
Cevap: DÜĞÜn salonu
O tarihte, size tahsis edilen saatler arasında salonu bir başkasına kiraya verdiğini tespit ederseniz, ödediğiniz/ödeyeceğiniz bedeli alabileceğiniz kanısındayım.