İhtiyaç Kredisinden Cayma Hakkı

Merhabalar;
Bir bankadan ihtiyaç kredisi başvurusunda bulundum. Fakat kredi çekmeme sebep olan durumu hallettiğim için krediden cayma hakkımı kullanarak krediyi iptal etmek istiyorum. Talepte bulunalı henüz 2 gün oldu ve 14 gün içinde cayabileceğimi biliyorum. Krediye hiç dokunmadım ve bankadan hiç çekmedim. Bu durumda benden talep edebilecekleri ücretler nedir? Krediyi çekmediğim halde devlete ödenen bazı ücretleri vermek zorunda mıyım? Ayrıca hayat sigortası ücretini talep etmeye hakları var mıdır? Son olarak caymak istediğimi bankaya hangi yolla bildirmem gerekir?
Teşekkürler.

Cevap: İhtiyaç Kredisinden Cayma Hakkı

Zaten parayı çekmediyseniz, internet şubesinden tüm taksitleriniz o para ile ödediğinizde neredeyse hepsi biter. Ayrıca hayat sigortasını geri alabilirsiniz. Sorun çıkacağını sanmam.
Sadece kredi çıktı ise, siz ödeyene kadar geçen süre para sizin uhdenizde olduğundan faizini ödersiniz, sigortanın da geçerli olduğu süredeki kısmı kesilir. Bunların hesaba katılacak bir bedel tutacağını zannetmiyorum.
Ama en güzeli krediyi size satan görevliye danışabilirsiniz, Bankaların kendilerine göre başka imkanları da olabilir. Benim anlattıklarım her bankada geçerli olaca en temel şeyler.

Merhaba,
Kredi için başvuruda bulunduğunuz bankaya gidin eğer cayma hakkınız dolduysa krediyi erken kapatmak istediğinizi belirtin.Çok fazla faiz ödemezsiniz ve sigorta prim ücretinin de neredeyse tamamını geri alırsnız.Ufak bir kesinti olabilir.
	Alıntı:

scarlet pimpernel rumuzlu üyeden alıntı

Merhabalar;
Bir bankadan ihtiyaç kredisi başvurusunda bulundum. Fakat kredi çekmeme sebep olan durumu hallettiğim için krediden cayma hakkımı kullanarak krediyi iptal etmek istiyorum. Talepte bulunalı henüz 2 gün oldu ve 14 gün içinde cayabileceğimi biliyorum. Krediye hiç dokunmadım ve bankadan hiç çekmedim. Bu durumda benden talep edebilecekleri ücretler nedir? Krediyi çekmediğim halde devlete ödenen bazı ücretleri vermek zorunda mıyım? Ayrıca hayat sigortası ücretini talep etmeye hakları var mıdır? Son olarak caymak istediğimi bankaya hangi yolla bildirmem gerekir?
Teşekkürler.

Alıntı:

scarlet pimpernel rumuzlu üyeden alıntı

Merhabalar;
Teşekkürler.

Siz kredi başvurusunda bulundunuz, başvurunuz onaylandı ve kredi sözleşmesi düzenlenip, tutar hesabınıza yetırıldı ve bu hesabınızdaki parayı kullanmak mı istemiyorsunuz,
yoksa,
başvurunuz onaylandı , ama  henuz bankaya gidip kullanım sözleşmesini imzalayıp , daha krediyi çekmediniz mi?
Para hesabınıza yatmış ise, hayat sigortası vs.  zaten alınmış durumdadır. Yani artık krediyi kullanmaktan cayma gibi bir hakkınız kalmamış kredinizi bankanızdan kullanmışsınız, ama o paranızı henuz kullanmamışsınız demektir. Şenol beyin de belirttiği üzere hesabınızdaki tutarla kredinizi kapatabilmeniz mümkün.
Sadece başvurunuz onaylandı ise, bankayı arayıp ben vazgeçtim demeniz yeterlidir.