Çıkan kiracıyla yönetimin ödenmeyen aidatlar hakkında mal sahibinin bilgisi dışında anlaşması
iyi günler değerli hukuki.net ailesi..3 yıl evvel almış olduğum dairede oturan ilk kiracı yaklaşık 15 ay oturmuş ve son 3 aylık kirasını ödemeden ayrılmıştır.kendisiyle konuştuğumuzda sıkışık olduğunu,bu parayı enkısa sürede ödeyeceğini söylemiş bir miktar da yakıt aidat borcu olduğunu onuda yönetimle anlaşarak 2 taksit halinde ödeyeceğini söylemiştir.yönetimle o tarihte konuştuğumuzda yönetimde eski kiracıyı doğrulamış,anlaştıklarını ve yakıt borcunun 2 taksit halinde ödeneceğini teyit etmişlerdir.emekli olduğum için eve yerleşme amaçlı geldiğimde bu borcun ödenmediğini öğrendim.ayrıca daha sonra giren ve 1 ay önce çıkan kiracınında son 3 aylık yakıt ücretinin ödenmediğini öğrendim.ödenmeyen bu aidatların kanunen malsahibi tarafından ödenmesi gerektiğini biliyorum,ancak ellerinde her türlü adres ve telefon bilgilerim olan site yönetimini borcun bu kadar uzun süredir ödenmediğini bana bildirmeyerek, bu konuda beni mağdur ettiklerini düşünmekteyim bu konuda yönetim hakkında herhangi bir kanuni yaptırım varmıdır mağduriyetimin giderilmesi için yönetimi dava edebilirmiyim?
Cevap: çıkan kiracıyla yönetimin ödenmeyen aidatlar hakkında mal sahibinin bilgisi dışında anlaşması
Aidatlardan hem kat maliki hemde kiracı ortak sorumludur. Kiracının sorumluluğu ödediği kira bedeli kadardır. Yönetici sizi neden mağdur etsin? Siz yöneticiyi arayıp sorsaydınız kiracılar bu ayın aidatını ödedimi diye. Siz kiraya verip kazanç elde edeceksiniz. Sizin takip etmeniz gereken konuyu yönetici neden takip etsin. sizi mağdur eden kiracınız. Sizin ödemek zorunda kaldığınız aidatları kiracılarınızdan talep edeceksiniz. Yönetici evde kimin kaldığını takip etmek zorunda değil siz evi kullananın isimini yazılı olarak Apartman yönetimine bildirdinizmi?
Siz yönetici hakkında değil, yönetici sizin hakkınızda yaptırım yapabilir. Sizi icraya verip maliki olduğunuz bağımsız bölüme düşen ortak masrafları sizden talep edebilir.
Cevap: çıkan kiracıyla yönetimin ödenmeyen aidatlar hakkında mal sahibinin bilgisi dışında anlaşması
cevabınız için teşekkürler ama derdimi anlatamadığımı düşünüyorum eski kiracı ve apartman yöneticisi benim bilgim dışında anlaşıyorlar.kiracı aidat borcunu uzun süredir ödememesine rağmen bana hiç bir şekilde yönetim tarafından bilgi verilmiyor..eğer bilgim olsaydı şahsa karşı tahliye davası açar ve daha az zarara uğrardım. bu arada adamın ödemediği aidat 6 ay..ve şahsıma yapılan hiçbir tebligat yok.