Asgari Ücretten Yapılan Kesinti Hk.
Merhabalar Ben yaklaşık 2 yıldır özel bir şirkette asgari ücretle çalışıyorum. Kredi kartı borcumdan kaynaklanan bir kesinti uygulamışlar. 236 TL. İki aydır kesiliyor. Borç miktarı 24 Bin civarında tabiki bu yaklaşık 8-10 yıllık bir borç. Bu kesinti kanunen ne kadar sürer. Yani kaç ay sürer. Kanunlarımızın bu konudaki ne diyor. Detaylarıyla açıklayabilirmisiniz. Daha kesinti devam ederse işyerim işime de son vereceğini açıkladı. Çıkmazdayım. Bir yardımcı olurmusunuz lütfen.
Cevap: Asgari Ücretten Yapılan Kesinti Hk.
Selam. Sigortasız çalışmaya teşfikten başka bir şey değil bu durum..
Sigortasızda çalışma şansım yok Bu konuda yardımcı olabilecek üstadlara ihtiyacım var.
24.000/ 240= 100 ay yapar kabaca, bugünkü borç miktarı üzerinden hesapladığınızda.100/12 =8yıldan fazla süre demektir bu da.
Borç kapanmadıkça her ay ödediğiniz bu miktardan fazla bile olabilecek bir faiz işleyecektir.
Borç kapanıncaya kadarda kesinti devam eder. Arada emekli olsanız, kıdem tazminatınız borca gider, anlayacağınız o taksit miktarıyla borcun kapanması pek mümkün değil.
Alacaklı vekili ile görüşebilirisniz. 24.000 TL. tutarlı bir borç, 8-10 yıllık bir geçmişe sahip ise sizin için de makul gelecek bir miktarda anlaşabileceğinizi düşünüyorum. İşvereniniz sizi bu neden ile işten attığında haksız fesih söz konusu olacaktır.
Benim kurtuluşum yönünde itiraz falan etme yada hukiki bir hakkım yokmudur. Bir çare lütfen.
24 bin tl borç dediğim faiziyle olan borç ana para 2 bin tl yi geçmez.
Alıntı:
Portal rumuzlu üyeden alıntı
Benim kurtuluşum yönünde itiraz falan etme yada hukiki bir hakkım yokmudur. Bir çare lütfen.
Var olan borcunuza, hiç ödeme yapmadan, böyle akşam 24000tl borçlu yatıp, sabah hiç borçsuz uyanmanızı sağlayacak bir itiraz hakkından mı bahsediyorsunuz???
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Var olan borcunuza, hiç ödeme yapmadan, böyle akşam 24000tl borçlu yatıp, sabah hiç borçsuz uyanmanızı sağlayacak bir itiraz hakkından mı bahsediyorsunuz???
öyle bir beklentim yok tabiki ama kanunlar çerçevesinde en az zararla ne yapabilirim. Siz hukukçuların bir yol göstermesini rica ediyorum.
Alıntı:
kanunlar çerçevesinde en az zararla ne yapabilirim. .
Alacaklı tarafla görüşüp tek seferde ödemeniz , olabilecek en az zararla kurtulma yolunuz olacaktır. Bu yolu da sorgulamışsınızdır sanırım.
Alıntı:
Merhabalar Ben yaklaşık 2 yıldır özel bir şirkette asgari ücretle çalışıyorum. Kredi kartı borcumdan kaynaklanan bir kesinti uygulamışlar. 236 TL. İki aydır kesiliyor. Borç miktarı 24 Bin civarında tabiki bu yaklaşık 8-10 yıllık bir borç. Bu kesinti kanunen ne kadar sürer. Yani kaç ay sürer. Kanunlarımızın bu konudaki ne diyor. Detaylarıyla açıklayabilirmisiniz. Daha kesinti devam ederse işyerim işime de son vereceğini açıkladı. Çıkmazdayım. Bir yardımcı olurmusunuz lütfen.
Faiz nasil hesaplaniyor bilemiyorum. Ama eğer basit değil, bileşik faiz uygulanıyorsa (faizin faizide birikiyor), mesela yıllık yüzde 9 faiz uygulanıyor varsayarsak borcu ödeminiz 193 ay sonar biter. Ama mesala faiz yüzde 12 ise borcunuz hiç bitmez. Çünkü aylık ödemeniz borcun faizini bile karşılamıyor.