Kovulduğum halde çıkışımı istifa olarak verdiler
Merhabalar,
2 senedir özel bir firmada çalışıyorum. Geçtiğimiz hafta müdürüm herkesin önünde sözlü olarak beni işten kovdu. Emin misin, ben istifa vermedim diye sorduğumda, gidip genel müdüre danışıp, evet eminim, herşeyini topla çık dedi ve çıktım. Çıkarken ibraname dahil hiçbirşey imzalamadım.
Aynı gün içersinde noterden ihtarname çektim. İşten ayrıldıktan yaklaşık 10 gün sonra hala maaşımı yatırmamışlardı (o sırada ay sonuda geçti ve 1 hafta yatmadı). İK 'yı arayıp durumumu sordum ve çıkışımın "istifa" olarak verildiğini söyledi ve gün içersinde kalan maaşımı ve izinlerimi yatıracaklarını söylediler.
Bu durumda ne yapmam gerekiyor? Sanırım dava açma yoluna gidicem, ama anladığım kadarıyla burada kafalarına göre bir hukuksuzluk yapıyorlar.
Cevap: Kovulduğum halde çıkışımı istifa olarak verdiler
Merhaba
Şirket ile ilişiği kesilmiştir diye herhangi bir yazı yok,, Senin imza attığın herhangi bir kağıt yok, haklı iken bence suçlu duruma bile düşebilirsin, Mazeretsiz 3 gün işe gelmemek suç, Şahit bulurum beni kovdular diyorsanız da sanmam genelde bu durumlarda şirket içi şahit bulmak çok zor oluyor.
ihtaenamenin içeriği nasıldı?
'' Eminmisin, ben istifa vermedim '' demişsiniz,
tartışma oldu ve bu tartışma sırasında benzer bir söz sarfettiniz herhalde.
Evet ufak bir tartışma oldu ve beni sözlü olarak kovdu. Bende istifa falan vermedim, emin misin diye sordum. Yinede kovdu beni.
İhtarnameyi aynı gün anlattığım şekilde gönderdim. Beni gün içinde işten attılar ve bu yüzden haklarımın ödenmesi veya yasal yollarda hakkımı arayacağım diye belirttim. Suçlu duruma düşemem çünkü şirkete gelmeme durumunda onların bana önceden yazılı bildirmesi gerekiyor. Şirket içi performans değerlendirmelerim en yüksek seviyede.
Ben ibraname vermedim veya istifa dilekçesi sunmadım. Ellerinde hiçbirşey yokken benim çıkışımı kendisi istifa etti diye vermişler. Üstüne üstlük evime tehdit edermişcesine, beni kovdukları gün ben istifa etmişimde, ihbar sürem dolmadan işten gitmişim, bu yüzden 12000 TL borçluymuşum diye ihtarname göndermiş terbiyesizler. Bu yapılan dolandırıcılıktır, her şirket o zaman işten atıp kendisi istifa etti desin. Varmı öyle şey?
SGK 'ya telefonla şikayette bulundum ve şikayetimin kabul olduğunu şirkete gidip inceleyeceklerini söylediler.
Avukatımla görüşüp dava açmaya karar verdim. Uzun sürebilir ama umrumda değil.