Yönetim kurulması ve aidat belirlenmesi
Merhaba, 11 bölümlük bir iş merkezinde 2 yıldır kiracıyız. Binanın ilk kiracısı biziz, daha önce iş merkezinin yönetimi ve aidatı yoktu. Bina boştu, tek kiracı bizdik ve bina sahibiyle birlikte 2 işyeriydik binada. Şimdi kiracılar arttı ve site yönetimi kuruldu. Bina sahibi bütün bölümlerin tek sahibi ve şu anda 4 kiracı var. Bina sahibi yönetimi kurmuş, kendisi yönetici olmuş, bize bir işletme projesi getirdiler. Tarih atarak imza ile teslim aldım, daha sonra gidip kendisiyle bir görüşme yaptık. Aidatı 500 lira belirlemişler, işletme projesinde gösterilen masrafların gereksiz ve aşırı olduğunu düşünüyoruz. Bunları dile getirdik ve kendisi bu projenin sadece taslak olduğunu, kat malikleriyle toplantı yapılacağını ve o zaman konuşulup ortak bir karar verileceğini söyledi. Biz bu sözüne ve bireysel ilişkilerimize güvenerek resmi olarak işletme projesine bir itiraz yapmadık.
Daha sonra kendisi bir toplantı yaptı, avukatı bizim bu aidata yasal olarak hiçbir şekilde itiraz edemeyeceğimizi, binanın tüm bölümlerinin sahibi olduğu için yöneticinin aidatı belirleme hakkı olduğunu anlattı, orada da aynı itirazları yaptım fakat kabul etmediler. İşletme projesine de sözüne güvenerek itiraz etmediğimiz için şimdi bu aidatı ödemek zorunda mıyız? Sadece gece ve gündüz güvenlik ve temizlik personeli gideri 2 kişi için yıllık 45.000 TL tutuyor, güvenlik istemediğimizi söyledik zaten çalışanlar da güvenlik personeli değil, bunu düşelim sadece temizlik için bir kişi kalsın, gider azalsın dedik ama kabul etmiyorlar, biz daha 2. senesinde olan bir işletmeyiz bu aidat bizim için çok yüksek. Ayrıca şimdi geriye dönük 4 aylık aidatı da istiyorlar, biz bu paraları ödeyemeyiz, yapabileceğimiz bir şey var mı?
Cevap: Yönetim kurulması ve aidat belirlenmesi
Cevap: Yönetim kurulması ve aidat belirlenmesi
Sadece bina sahibinin işi için gereken, bizim ihtiyacımız olmayan gece güvenlik görevlisinin giderine (üstelik çalışan güvenlik görevlisi de değil) ortak olmak zorunda mıyız yani?