-
Muhtarlık seçimi
arkadaşlar değerli yöneticiler. yanlış yere konu açtıysam kusura bakmayın. böyle bir konuyu nereye yazacağımı bilemedim ama en uygun yer burası diye düşündüm.
2014 mart ayında yapılan yerel seçimlerde bir beldemahallesinden muhtar adayı oldum. aday olduğum süre zarfında baktımki mahallemde yaşamayan ve alakası bile olmayan kişiler nüfus müdürlüğü tarafından mahallemde ikamet ediyormuş gibi gösterilmiş ve muhtar tarafındanda evet bunlar burada oturuyor denerek nüfusun muhtara gönderdiği belgeler onaylanmış. ben bunları ilçe seçim kurumuna şikayete gittim fakat adaylık süresince muhtarların ilçe seçime resmi bir adaylık baş vurusu olmadığı için benim dilekçemi kabul etmedi. ben bunları kendim savcılığa şikayet ettimsonrada bir siyasi partiye gittim ve bu kişileri şikayet ettirdim. Jandarma geldi kontrollerini yaptı tutanaklar komşuların şaitliğinde tutuldu. Fakat ilçe seçim bunları ne hikmetse silmedi. gün geldi çattı seçim oldu. bu insanlar kendilerini yazdıranlar tarafından yaşadıkları yerlerden otobüslerle taşındı oyları kullandırıldı ve yaşadıkları yerlere geri götürüldü. ben bu insanların oy kullandığı sandıkta 40 oy farkla seçim kaybettim ve bunların sayısı 130 kişi. şimdi savcılığa verdiğim şikayete ait soruşturma halen sürüyor ve bunlara para cezası gelecek deniyor. benim öğrenmek istediğim ben muhtar hakkında mahkemeye başvursam. Tutulan tutanakkları ve yanında şait göstersem benim seçilme hakkımı görevini ve yetkisini kötüye kullanarak aldı ve beni devletin verdiği aylık 850,00 tl maaş ve sosyal haklarımdan mahrum etti diye bir dava açsam nasıl olur. seçim iptal olmaz belki ama muhtara herhangibir ceza gelirmi ve tazminat alabilirmiyim. saygılarımla.
- - - Updated - - -
ayrıca azalarınıda mahkemeye verecem olurmu
-
Cevap: Muhtarlık seçimi
Selam. 31 mart tarihinde otobüsler bir çok yere insanları götürdü ve getirdi zaten. Siz gelecek seçimlere kadar beklersiniz, bütün bu olanların sonucunda şaibeli muhtar görevde sizde kendinizle baş başa kalırsınız..