Başkasının borcuyla adımıza açılan İcra Takip
Öncellikle foruma yeni üye olmaktayım.Uluslarası İlişkiler öğrencisiyim.Yazacağım olay Annem'in başına gelmiştir..Yardımcı olan Avukatlarımıza şimdiden Teşekkürler.
Öncelikle Annemin, hiçbir Digiturk üyeliği olmamasına rağmen, M.Ç. adına istinaden ikamet ettiğimiz adrese İcra takip dosyası gelmiştir.. Fakat yazan isimde soyadı uyuşmamaktadır. Digiturk Müşteri hizmetlerini aradığımda, annemin T.C. numarası ile hiçbir üyelik yada başvurusu görülmemektedir. Avukat Bürosuyla yaptığım görüşmede ise; Soyisim benzememekte olup, T.C. kimlik numarası annemin şahsına aittir.Tekrar Digiturk Müşteri hizmetlerini aradığımda Dosya no ile esas davalının dosyası görülmektedir.Fakat Digitürk müşteri hizmetlerinin bana verdiği bilgide,Avukatlı bürosunun verdiği hiçbir bilgi ile uyuşmamaktadır. Dosya şuan İcra dairesinde olup, ne yapacağımızı bilmemekteyiz. İki kurumunda iletişim konusunda büyük zaafı olduğunu görmekle birlikte,Avukatlık bürosunun nasıl böyle bir hata yaptığını hayretle görmekteyiz.
Cevap: Başkasının borcuyla adımıza açılan İcra Takip
İcra dairesine durumu izah eden itiraz dilekçesi sunmanız gerekmektedir.
Engin Bey adliyede icra dairesine gidecekler, nerede olduğu belli olmayan dosyayı aratacaklar ve şansa arşive kalkmamışsa o dosya bulunacak, tabi bulunabilirse, hadi bulundu diyelim, sonra yazdıkları dilekçeyi dosyaya koymak isteyecekler icra dairesindeki müdür ya da yardımcısı ve ya görevli dilekçeyi okuyacak sonra süpriz gelecek ardından. '' Kardeşim bu dosyayla sizin bir ilginiz yok ki '' deyiverecek.. Dilekçeyi koymayacak, koysakta bir şey değişmez diyecek başından savacak ve gönderecek. :)
Benim nacizane fikrim; kim rahatsız ediyorsa yok tc tutuyor isim tutmuyor olayı var ve üyelik yok ise, kim çemkirip bir şeyler koparma derdindeyse, onları sizde aynı şekilde tehdit edin ve geri püskürtün.. (denenmiş ve %100 tutmuştur)
Not: Uzun dilekçeleri kimse okumuyor..
Cevabınızı okuyunca verdiğim cevaptan şüphe ettim soruyu doğru okudum mu diye ama tekrar okuyunca sizin doğru okumadığınızı anladım neyse ihtiyarlayıp bunamadığım için sevindim durduk yere :)