Tüketici Sorunları Hakem Heyeti İş Takibi
İyi günler,
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti başvuru limiti üzerinde bir işlem için yine de Tüketici Sorunları Hakem Heyetini seçme hakkımı kullanarak başvuru yapmak istiyorum. Yalnız burada şu noktada beni aydınlatabilir misiniz. Tüketici Mahkemesinde alınan kararlarda ( yasal bildirim sürelerine uymama ve yahut başka nedenlerle davayı takip edemeyerek) davayı kaybetme durumunda aynı dava tekrardan açılamıyormuş yada itiraz edilemiyormuş. Bu bilgi doğru mudur?
Eğer doğruysa aynı kural Tüketici Sorunları Hakem Heyeti içinde geçerli midir. Yada bu konuda aralarındaki fark nedir. Yardımcı olabilir misiniz.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Cevap: Tüketici Sorunları Hakem Heyeti İş Takibi
Miktar tüketici hakem heyetinin başvuru limitinin üzerinde ise, en başta daha başvurunuzun kabul edilmemesi gerekir zaten.
Cevap: Tüketici Sorunları Hakem Heyeti İş Takibi
Tüketici hakem heyetlerinde başvuru sınırı ya da limiti yoktur benim bildiğim sadece ön görülen limitlerde verdiği kararların ilam sayılması limitin üstündeki kararlarının ise delil mahiyeti vardır. Hakem heyetlerinde başvuru sonunda sizden istenilen belgeleri delilleri vs. ulaştırmadığınızda Mahkemelerdeki gibi HMK 409'a göre başvuru yapılmamış sayılmasına karar verilmez eldeki duruma göre bir karar verirler dolayısıyla aynı konuda ikinci bir müracaat olmaz çünkü o konuda verilmiş bir karar olur.
Cevap: Tüketici Sorunları Hakem Heyeti
Merhabalar..Ben bir güzellik merkezinde 7.5 aydır lazer epilasyona gidiyorum.7.seansımda güzellik uzmanı beni yaktı.1ay olmak üzere ama hala gecmedi.Tüketici hakem heyetine gittim sözleşme istedi.ancak ne sözlesmem ne senedim var.2 taksit seklinde ücretini ödedim.Bitirdim.Ama bana makbuz verilmedi bu nasıl mümkün olabilir kaçak işletme şansı da yok çünkü civardaki kuaförler izin vermez.Gidip orada lazere gittigime dair belge istedim dosyamın fotokopisini istedim yasak yapamam dedi yazın 3 ay ara verilecek sonrasında ya onu aynı yerde bulamassam?Savcılıga dilekçe yazmam söylendi yaralanma ile ilgili ancak bu yanıklar zaten olası durum ne yapmam gerekiyor yardım edin lütfen tesekkurler simdiden :)