Teleservis Muhattap ben değilim diyor?
Teleservice Apple Iphone ürünümü gönderdim ve 20 iş gününden fazla oldu.Buna istinaden ücret iadesi için Tüketici Hakem Heyetine başvuru yaptım. Teleservice'in avukatlık bürosundan gönderilen "Davay karşı cevaplarımızın ve delil listesinin sunulması" konulu cevap dilekçesinde,
1-Davacı iddialarını ve davayı kabul etmiyoruz.Öncelikle belirtmek gerekir ki davacı, husumeti yanlış tarafa yönlendirmiştir. Şöyle ki;
Dava edilen müvekkil şirket ise yalnızca yetkili servis olup, cep telefonu satışı,üretimi,ithalatı ve pazarlaması konusunda ise hizmet vermemektedir. Yani dava edilen müvekkil şirket-üretici-satıcı-bayi veya ithalatçı değildir.DAVACININ DAVAYI KANUNDA BELİRTİLEN SATICI-BAYİ-ÜRETİCİ FİRMAYA YÖNLENDİRİLMESİ GEREKMEKTEDİR.
Tüketiciyi Koruma kanununun ayıplı mal başlıklı 4.Maddesi yazılmış, detayında ise İzmir 2.Tüketici Mahkemesi'nin 2012/648 Esas sayılı dosyalarından verilen kararlardan da görüleceği üzere müvekkil (yetkili servis) aleyhinde açılan davalar teknik/yetkili servisin ayıplı maldan sorumlu olmaması nedeniyle husumet yönünden reddedilmiştir.
Kaldı ki dava konusu ürünün yapılacak bilirkişi incelemesi sonucu ayıplı olduğu tespit edilse dahi yinede bu durumdan yetkili servis/teknik servis sorumlu tutulamayacaktır.Yukarıda açıklanan nedenlerle davanın öncelikle husumet nedeniyle yetkili servis olan müvekkil şirket bakımından reddi gerekmektedir.
2-Davacı **** imei numaralı Apple iphone marka telefonunu 14.01.2014 tarihinde müvekkil şirkete göndermiş, üretici firma onayı ile telefon değiştirilmiş ve cihazın yeni imei numarası **** olmuştur. Dava konusu telefon 26.02.2014 tarihinde davayıca gönderilmiştir.
SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda açıklanan ve inceleme sırasında ortaya çıkacak nedenlerle, davanın reddine, yargılama masrafları ile vekâlet ücretlerinin davacıya yükletilmesine karar verilmesini talep ediyoruz.14.03.2014
Ürünü ayıplı mal diye hakem heyetine götürmedik ama maddeler ayıplı mal ile alakalı maddeler, servis süresinin geçmesi dolayısı ile hakem heyetine teleservis'i ücret iadesi için şikayet ettim.Servis süresi uzayınca Teleservisi değilde satıcı firmayı mı şikayet etmek gerekiyor?
Bunlara istinaden davaya devam etmelimiyim ne yapmamı önerirsiniz? Yardımlarınızı bekliyorum.
Cevap: Teleservis Muhattap ben değilim diyor?
Alıntı:
mfdtrk rumuzlu üyeden alıntı
Servis süresi uzayınca Teleservisi değilde satıcı firmayı mı şikayet etmek gerekiyor?
Evet. Sık yapılan bir hata bu. Satın aldığınız mağaza (veya en fazla olsa olsa üretici / ithalatçı) sizin muhatabınız.