Eşin ailesi tarafından uygulanan şiddet-boşanma
Merhaba; ben 27 yaşında, 3 yıllık evli ve 1,5 yaşında oğlu olan bir bayım.
Eşim ve çocuğumla kaynana ve kayınpederlere misafirliğe gittik. Küçük bir sebepten dolayı kaynana ve kayınpederle aramda sözlü tartışma çıktı.
Ailemle oradan gitmek için arabaya doğru yürürken, kayınpeder bana küfredip yumruk atmaya çalıştı. Ben kendisini tuttum ve büyüğüm olduğu için kavga etmek istemediğimi anlatmaya çalışırken, başıma aldığım büyük bir darbeyle sarsıldım. Kaynana arkadan sopayla başıma vurmuştu. Yere yığıldım. 20 ye yakın sopa vurdular. Üç-dört sopa darbesini başıma aldım, kanlar içinde kalkıp evin içine(müstakil ev) girerek, olayları oğlumla seyreden eşime içeriye girip kapıyı kilitlemesini söyledim. Hiçbirşey yapmadı, olyaları sadece izledi.
Jandarmaya haber vermek için cep telefonoma sarıldım. Arayamadan elime ve telefonuma sopa darbesi alarak haber vermem engellendi.
Sonra koşarak aracıma bindim. Kaynana sopayla camları kırıp, kaportayı parçaladı. kocasına ''tüfeği getir'' diye bağırıyordu. Ben araçla hızlauzaklaşıp Jandarmaya giderek şikayetçi oldum.
Görgü tanığım yok. Eşim ailesinden yana. Onlar yalan ifade verip, telefonunu yere attı ve küfretti bizde dövdük demişler.
Dostlarım şikayetten dolayı çıkacağım mahkemeye çıkma ondan birşey çıkmaz diyorlar. Şimdi boşansam üzerime tapulu birşey yok. benden tazminat alabilir mi? Sigortalı bir işte 550 milyona çalışıyorum. Nafaka vermeye razıyım. Eşim 1 aydır(olaydan beri) eve gelmiyor. Nafaka olay gününden itibaren mi başlar?yoksa boşanma tarihinden itibaren mi? Herşeyden önemlisi 1,5 yaşındaki oğlumun velayetini nasıl alırım. Üzerime birşey yok ama babamın durumu iyi. Velayet almada avantaj sağlar mı? Ne yapmalıyım?
Sitenizin çok geğerli avukatlarından bilgi ve değerli üyelerimizden görüş bekliyorum. Saygı ve sevgilerimle.