Küfür ve tehdit suçu nedeniyle asliye ceza mahkemesine yönlendirdiler
Komşumuz arabamı koyduğum yere karışıyordu. Siteye ait bir alana koyuyordum ama gene de karışıyordu bir gün arabamın üstüne değişik bir madde döküldüğünü hissettim kokladığımda tuz ruhu veya asit gibi bir şeydi ve küfür ettim cama o cıktı benim yasım 20 komşumuzun yası benden büyük ve gülmeye başladı bende düzgün bir şekilde bunu buraya siz mi döktünüz dedim ve ben sizin arabanızın bekçisi miyim git başka yere çek camdan doğru tükürdü bana doğru bende sinirlendim ve küfür ettim tehdit ettim ve sonra polisi aradı polis geldi bizi karakola götürdü orada ifade verdikten sonra 2 yada 3 hafta sonra adam ile barıştık ve şikayetini geri almak istediğini söyledi ve adliye binasına gittik hakkımızda mahkeme açılmış tı bile şikayetimizi geri almak istediğimizi belirttik hakim kimliklerimize baktı vs. sonra oradan çıktık ama 2 ay sonra evime kağıt geldi mahkeme kağıdı ve duruşma görülecekmiş asliye hukuka yönlendirmişler sizce bunu sonucu ne olur acaba beni bilgilendirir misiniz lütfen.
Dipnot : Yaşım 20 komşumuzun yaşı 40 ve üstü olabilir ve Öğrenciyim.[birbirimize karşı vurmak(yumruk atmak) gibi bir şey yoktur]
Cevap: Küfür ve tehdit suçu nedeniyle asliye ceza mahkemesine yönlendirdiler
Su amca biraz pislige benziyor. Sikayetimi cekicem deyip size sikayetinizi cektirmis olmasin? Eminsinizdir umarim sikayetini geri aldigindan.
Her neyse adam iyi niyetliyse zaten mahkemeye gittiginizde hakim onunde belirtirsiniz her ikinizde sikayetci olmadiginizi, yanlis anlasilma oldugunu vs. sorun cozulur. Sizde sikayetci oldunuz dimi? yani burdaki tek sanik siz degilsiniz degil mi?
Alıntı:
nina rumuzlu üyeden alıntı
Su amca biraz pislige benziyor. Sikayetimi cekicem deyip size sikayetinizi cektirmis olmasin? Eminsinizdir umarim sikayetini geri aldigindan.
Her neyse adam iyi niyetliyse zaten mahkemeye gittiginizde hakim onunde belirtirsiniz her ikinizde sikayetci olmadiginizi, yanlis anlasilma oldugunu vs. sorun cozulur. Sizde sikayetci oldunuz dimi? yani burdaki tek sanık siz degilsiniz degil mi?
öncelikle bana zaman ayırıp da cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim . Amca evet cok pislik kendisi sitedeki coğu kişi ile kavgalı ve baska bir komşunun arabasına da yumurta atmıştı . diğer gençler lede kavgalı sitede ailesel sorunları var biraz o yüzden saracak insan arıyor. neyse ben konuya geçeyim. bize bu kağıt geldiğinde yönetici ile konuştuk oda o amcaya söyledi. ve barıştırdı bizi adliyeye gittik şikayetimizi geri almak istiyoruz dedik oradaki görevli arkadaş dava açılmış ama genede hakim' ile konusun dedi ve içeri girdik odasına hakime söyledik barıştık diye kimliklerimize baktı ismimizi sordu ve tamam demişti ama genede evime kağıt geldi geri aldığımızdan sonra . Tek sanık değilim kardeşimde yanımdaydı oda küfür etti ben sinirlenince onuda Şikayet etmiş evet kardeşim ve bende şikayetçi olmuştum karakolda.
Şikayeti almakla bitmiyor öyle duruşma yapılmalı, hakimin odasına gidip görüşmeniz etik değil ben hakim olsam kovardım ve bunu yapan hakimlerde var.. Ceza davalarının bir görülme usul ve esası vardır, buna göre gerçekleşmesi gereken gerçekleşir..Duruşmada neticeye varacaktır şikayetinizi geri alma eylemi..
çok teşekkür ederim herkeze artık duruşma vaktini bekliyorum kötü bişi çıkmaz umarım :)
Sonucunu da merak ettim durusma sonunda da bilgilendirirseniz sevinirim. Sizin amca mahkemede ne yapti
arkadaşım hakater suçu şikayete bağlı bir suçtur mağdur veya şikâyetçi şikayetten vazgeçerse suçlama düşer mahkemeye gerek kalmaz. Tehdit suçu unsurları var tehdit'in sadece 2.cümle deki kısmı şikayet bağlıdır yine hakaret gibi şikâyetçi vazgeçtiğini mahkemeye beyan edince suçlama ve mahkeme kendiliğinden sona erer ama Tehdit suçunun 1.cümlesi ve nitelikli hallerinden birinden savcılık kovuşturma açarsa şikâyetçi şikayetinden vazgeçse dahi mahkeme görülür ve karara bağlanır. Savcılık iddanamesinde hangi kanun maddelerinden yargılanacağın bellidir.
Alıntı:
nina rumuzlu üyeden alıntı
Sonucunu da merak ettim durusma sonunda da bilgilendirirseniz sevinirim. Sizin amca mahkemede ne yapti
dün son duruşma yapıldı . bi önceki duruşmada amca olayı anlattı ve tırsıyormuş gibi konustu arkasına fln baktı sanki biz bişey yapcakmışız gibi neyse dünki duruşmada 7 dk anca surdü berat ettiniz dedi gecmiş olsun dedi sanırım bitti :) ceza alcanız fln demedi sanırım ceza yazmadı değil mi :)