4857 sayılı kanun 25/2-h gerekçe ile işten cikarildim
Merhaba 4857 sayılı Kanunun 25/2-h gerekçe ile işten cikarildim. Oncelikli 31.03.2014 tarihinde yoneticim is organizasyonunda degisiklik sebebi ile görev imde degisiklik yapmak istendigi tarafimi yazili olarak bildirildi. Bu göreve gecmek istemediğim den ötürü kabul etmedigimi insan kaynakları na bir dilekce yazarak 1) unvan ve sosyal haklar olarak ayni kaldigimi ancak fiilen yetkilerimin sınırlandirildigini 2) eski gorevumde ayda 1 cumartesi calistigimi ancak yeni görevde 2 cumartesi oldugunu belirtip is kanunu 22 inci maddeye göre is sartlarimda esasli değişiklik oldugundan dolayi gorevi kabul etmedigimi dilekcem ile bildirdim. Sonrasinda 4857 sayılı konun 2/ 2-h maddesince tazminat siz isim sonlandirildi. Bu durumda nasil bir yol izlemeliyim.
- - - Updated - - -
Bir telemarketing şirketinde mevcut musteri yenilemesini arama yaparak yapan bir takim lideri konumundaydim. Ayni zaman ekibimde arkadaslarimin islerini tamamlamaktaydim. Suanda vermek istedikleri gorev bir takim icerisinde yenilenmemis musterilerin ve uyeligi olmayan uyelere satis yaptirmak istemeleri ve takim lideri unvanima dokunmadan baska bir takim liderinin altina vermektedir. Saygilarimla