Cevap: Eşimin yalan beyanları
Arkadaslar konuyla alakali birseyler soyleyebilecek bir ışık yakabilecek kimse yokmu?
1.) Yasal sürece avukat ile başladıysanız , avukatınızın size yol göstererek öncelikle noterden ortak meskene dönme çağrısı yaptırması gerekliydi. Dönmediği takdirde evden attı , evden kovaladı gibi iddialar olamıyacaktı...
2.) Uzaklaştırma kararı aldırılan eve yada eşinizin ikamet ettiği adrese belli zaman aralıkları ve noter aracılığı ile yoklama yaptırarak gerçekte yaşadığı yeri tespit ettirip mahkemeye sunmalıydınız...
3.) Eşinizin ilgili mail adresi ile girdiği sitenin ekran görüntüleri var diyorsunuz. Bunlarıda mahkemeye bildirdiğinizde hangi ip adresinden ver hangi aboneliklerden bu üyeliğe girildiği tespit edilir. Buda onun için dezavantaj olur...
4.) Eşinizin iddialarını çürüten belgeleri mahkemeye sunarsanız büyük ihtimalle gerçek dışı beyanlardan dolayı hakim takdiri sizden yana olur...
Maalesef ülkemizde birkaç dengesizin ayrıldığı yada ayrılmak üzere olduğu eşine şiddet uygulaması yüzünden çıkarılan malum yasalar büyük çoğunluğu mağdur ediyor.
Bende çekişmeli bir dava geçirdim ve davalı olarak eşimin yalan beyanlarını çürüttüğüm için dava red edildi. Yoksa bayağı bir ağzım yanacaktı. Allaha çok şükürki 10 gün önce anlaşmalı olarak tek celsede boşandım.
Bilgilendirmeniz icin tesekkur ederim. Ama malesef noterden boyle bir ihtarda bulunmadik ve yoklama yapmadik. Cunki niyet olarak hep iyi dusundum. O kadar yasanmisliga ragmen her aksam eve geldigimde belki gelmistir umuduyla.gittim eve ama malesef yoktu, sonrasi zaten malum. Ama yoklama icin pazartesi gidip baslayacagim. Avukatim agir ceza avukati ve aile dostumuz bu konularda biraz eksikligi var diye dusunuyorum. Ama benim icin bayaa kosturdugu kesin ki karsi tarafada bayaa ofkeli. Bende isterim anlasmali olarak bosanmak ama onda bile oyun yaptilar bana. Ben cocugumuz var efendi gibi ayrilalim cocuk etkilenmesin istiyorum ama nafile.
konunun benzerini bende yaşadım. Çekişmeli dava sırasında tedbir nafakası bağlandı ama ben resmi olarak ödeme yerine çocuğumun masraflarını fazlasıyla yapmaya devam ettim. Yalnız bir baktım ki 10 ay sonra toplu olarak tedbir nafakası talep edilmiş icra kanalı ile :)) mecburen haklı olmama rağmen ödedim ve konuyu kapattım... Yasal süreçlerde resmiyeti takip etmeyi bu yolla öğrenmiş oldum ve sizede aynısını tavsiye ederim.
İyi niyetinizi tekrar muhafaza edinin ama yasal süreçte karşı tarafın atacağı adımları tahmin edip yollarını kapatmanız gerekiyor...
Boşanma kararı çok ciddi bir karar olmasına rağmen, bu kararı alanların kahır ekseriyeti aldıkları kararın neye mal olacağını hesaplayamadıkları bir psikoloji içinde bu kararı alıyorlar. Eve bir buzdolabı alırken bile elli yerden soran soruşturan insanlar, eşlerinden haklı haksız sebepler ile ayrılma gibi büyük kararlarda genelde fevri davranıyorlar.
Sizin olayınız için söylemiyorum. Basit tedbirler ile halledilebilecek işlerin bu noktalara gelmesinde haliyle her iki eşin de payı var. Eşlerden önce ana babaların, ailedeki akil insanların payı daha fazla. Ki ortada bir de çocuk var ise, dehşet bir durum.
Olayınız ilgili ise;
Size şu aşamada öneride bulunmayı makul bulmuyorum. Hukukunuz adına bir avukat ile anlaşmışsınız madem, aldığınız profesyonel destek bunun için, yani yol haritanıza dairdir.
esenlik dilerim.