1 günlük sigortalı çalıştırılma ve ihbar tazminatı
herkese merhabalar
Yaşadığım bir haksızlık konusunda bilgilerinizi rica ediyorum.
ben antalya da oturuyorum ve yaşıyorum.istanbul merkezli bir firma ile iş görüşmesinde bulunduk ve benden antalya da home office olarak 1800 tl net maaşla antalya da çalışmamı istediler.10.03.2014 tarihinde istanbul a giderek 13.03 tarihine kadar 4 gün sahada çalışarak eğitim almış oldum.
14.03 tarihinde antalya ya döndüm aynı gün akşamı beni arayarak çalışamayacaklarını söylediler.Daha sonra 17.03.2014 tarihinde sgk ya işe giriş yapmışlar yine aynı gün çıkış vermişler.yani 1 gün sigortalı göstermişler.
bana herhangi bir şekilde çalıştığım günleri ve ihbar tazminatımı ödemediler.İşkur a başvurdum 20 gün içinde ödenmezse iş mahkemelerinde hakkımı aramam gerektiğini söylediler.yukarıda bahsettiğim süreçle ilgili bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim.
teşekkürler.
Cevap: 1 günlük sigortalı çalıştırılma ve ihbar tazminatı
Bir iş sözleşmesi imzaladınız mı?
evet belirsiz süreli iş sözleşmesi imzaladım ancak imza attığım tarih 13.03.2014 ve deneme süresi şartı varmıydı onu hatırlamıyorum...
Deneme süresi varsa ihbar tazminatınız olmayacaktır, çalışma ücretleriniz konusunda, eğer 10.03 te işe başladığınızı ıspatlayabilirseniz dava açıp alabilirsiniz, ama sözleşme öncesi eğitim sürecinin çalışma olarak değerlendirilemeyeceği yönünde yargıtay kararı olduğunuda hatırlatmak isterim.