Eski eşimin bana ve oğlumuza açtığı ecrimisil ve el atma davası
Merhaba,
2 yıl önce, 10 yaşında oğlumla beraber yaşadığım evin yasal sahibi olan oğlumun babasıyla boşandım.
Boşanma davası açılmadan evi terk eden eski eşimin evden çıkmam yönündeki tacizleri sebebiyle davayı takip eden aile mahkemesine başvurmuş, dava sonuna kadar evin o an 8 yaşında olan oğlumla bana tahsis edilmesini sağladım. Dava sonuçlanınca da yaşadığım bir takım travmalar sebebiyle evi boşaltamadım.
Şimdi oğlumun babası bize tahliye davası açtı. bu durumda dava kabul edilirse, her hafta sonunu çocuğuyla geçirten idealist fakat hırslı babanın çocuğunu resmen tahliye edip mağdur olmasına sebep olacak.
Ne yapmalıyım? O "asliye hukuk mahkemesine" dava açmış olsa da mahkeme görevsizlik verip "sulh hukuk" mahkemesine gönderdi ve davayı o mahkeme takip edecek. 1. duruşma oldu, eski eşimin avukatı mazeret bildirmiş hakim yargılamaya başlamadı
ben, "oğlunu evde atmaya çalışması sebebiyle bu dava gereksizdir reddini istiyorum fakat aksini düşünürseniz bu davayı aile mahkemesi takip etmeli dedim. hakim 3 ay sonraya 2. duruşma günü verdi ama taleplerini kabul etmedi.
Sizce ben mi aile mahkemesine dava açmalıyım oğlumu evden atacak diye_
lütfen yardım...
Cevap: Eskİ eŞİmİn bana, oĞluma aÇtili evrİmİsİl, el atma v.s .davasi
Eşinizin derdi oğlunu evden atmak değil, artık bitmiş olan boşanma davası sonucu evi boşaltmanızı istiyor,
olaya doğru yaklaşırsanız, sonuca ulaşabilecek doğru yolları daha rahat bulabilirsiniz.( size ait olmayan evi tahliye etmekten başka şansınız olmadığını düşünsem de)
söz konusu çocuğun daha rahat yaşam imkanlarına sahip olabilmesini gerekçe göstererek , dava konusuna sebep olan evin mesken olarak çocuğunuz ve size mesken olarak tahsis edilmesini talep edebilirsiniz. Kanımca mahkeme evin kime ait olduğundan daha çok , çocuğun yaşam koşullarını düşenerek karar vereceğidir.
yok öyle bişi, mülkiyet hakkı kutsaldır.. mahkeme çocuğun yaşam standartına bakarsa zaten çocuğu babaya verir mal mülk ondaysa! ben ne yazık ki kötü niyet hissediyorum ki hukukçu değilim..! hakim neler neler hissedecektir evi boşaltın! çocuk adına kanunda yazılı nafakaları alabilirsiniz ancak, kanunda yazmayan hiç bir hak talep edemezsiniz..