399 da görevlendirme (kadro dışı)
399/2 e bağlı makine teknikeri olarak göreve başladım. Silah atış eğitimcisi/nezaretçisi olarak görevlendirmem yapılacak. İş ortamı riskli. (sülfür gazı, kurşun buharı ve sürekli dolu olarak taşınan ve ateşlenen silahlardan dolayı) Bu riske bağlı olarak herhangi bir tazminat ve koruyucu malzeme verilmiyor. SGK da çalışan bir tanıdık vasıtasıyla bu alanda görevlendirilemeyeceğimi öğrendim. Sebep olarak kadromun tekniker olduğunu çalışacağım alanda bir kadronun bulunmadığını öne sürdü. Ayrıca görevlendirme yapılırken belirli bir süre verilmesi gerektiğinden bahsetti.
Şimdi merak ettiğim konulara gelmek istiyorum. Bu alanda görevlendirilmem uygunmudur. Görevlendirilebilir miyim ?
Bu alanda görevlendirildiğim taktirde her hangi bir kaza olduğunda alana uygun olmadığım için yaptırımı olur mu?
Her hangi bir tazminattan yararlanmam mümkünmüdür?
Yardımcı olan herkese teşekkür ederim.
Cevap: 399 da görevlendirme (kadro dışı)
dpb 27. maddeye aykırı olduğu için cvp vermedi hala bu konuda bilgi edinebilmiş değilim durumum ülke genelinde ilk en azından bu iş kolunda
bilgi edinebileceğim herhangi birine yönlendirilmeye de razıyım yardım lütfen
Cevap: 399 da görevlendirme (kadro dışı)
son olarak iş güvenliği uzmanıyla görüştüm ordan da yanıt alamadım 2 hafta sonra görevlendirmem yapılacak ilgisi bilgisi olan yardım lütfen