Alkollü araç kullanımı cezasına itiraz hakkında
Merhabalar,
Dün gece başımdan geçen bir olay vesilesiyle, değerli görüşlerinize başvurmak için aranıza katılmış bulunuyorum.
29.03.2014 gece saat 01.00 sularında, trafikte seyir halindeyken başka bir araç sahibiyle aramızda anlaşmazlık olmuş, ne yazık ki bu anlaşmazlık durduğumuzda kavgaya dönüşmüştür. Kavga sonucunda gelen polis memurlarıyla karakola gidilmiş ve karşılıklı ifadeler verilmiştir. İfadeler öncesi saat 03.00 civarında polis memurlarıyla birlikte bir devlet hastanesinde alkol muayenesi yapılmış ve benim 0.78 promil alkollü olduğum ortaya çıkmıştır. İfadeler sonrasında "alkollü araç kullanmak" suçundan tarafıma gerekli işlemler yapılmış, ehliyetime 6 ay süreyle el konulmuştur. Ortada herhangi bir trafik kazası bulunmamaktadır.
Sorum şu ki; trafik ekiplerinin bile gelmediği, trafik kazası unsuru taşımayan bir olay neticesinde benim alkollü araç kullanmaktan ceza almamda bir yanlışlık yok mu, bu cezaya itiraz etmeli miyim?
Forumda biraz araştırma yaptım ancak bana örnek teşkil edebilecek bir başlık bulamadım. Değerli görüşlerinizi, karara itiraz etmeden önce, dört gözle bekliyorum.
Teşekkürler.
İyi günler.
Cevap: Alkollü araç kullanımı cezasına itiraz hakkında
Alkollü araç kullanmanın cezası varmıdır yokmudur sizce ? Rasgele bir polis çevirip kontrol ettiğinde sınır aşılmış olsa sizce durum farklı olabilirmiydi ?
O konuda haklısınız tabii ki. Bir çevirme sonucuda aynı alkol ölçülecekti. Ancak benim öğrenmek istediğim konu, ilk mesajımda bahsettiğim olaylar araç kullanırken gerçekleşmedi ve polislerin olaya müdahele etmeleri sırasında da araçlar çalışmaz vaziyette yolun kenarında duruyordu. Bunlar ehliyetimin alınmasına itirazım için geçerli sebepler olabilir mi ?
Beyanlarda zaten belirtmişsinizdir yolda giderken..........
Alıntı:
ilkerrrr rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
Dün gece başımdan geçen bir olay vesilesiyle, değerli görüşlerinize başvurmak için aranıza katılmış bulunuyorum.
29.03.2014 gece saat 01.00 sularında, trafikte seyir halindeyken başka bir araç sahibiyle aramızda anlaşmazlık olmuş, ne yazık ki bu anlaşmazlık durduğumuzda kavgaya dönüşmüştür. Kavga sonucunda gelen polis memurlarıyla karakola gidilmiş ve karşılıklı ifadeler verilmiştir. İfadeler öncesi saat 03.00 civarında polis memurlarıyla birlikte bir devlet hastanesinde alkol muayenesi yapılmış ve benim 0.78 promil alkollü olduğum ortaya çıkmıştır. İfadeler sonrasında "alkollü araç kullanmak" suçundan tarafıma gerekli işlemler yapılmış, ehliyetime 6 ay süreyle el konulmuştur. Ortada herhangi bir trafik kazası bulunmamaktadır.
Sorum şu ki; trafik ekiplerinin bile gelmediği, trafik kazası unsuru taşımayan bir olay neticesinde benim alkollü araç kullanmaktan ceza almamda bir yanlışlık yok mu, bu cezaya itiraz etmeli miyim?
Forumda biraz araştırma yaptım ancak bana örnek teşkil edebilecek bir başlık bulamadım. Değerli görüşlerinizi, karara itiraz etmeden önce, dört gözle bekliyorum.
Teşekkürler.
İyi günler.
İlker bey zaten tüm beyanlarınızda aracı sizin kullandığınızı belirtmişsiniz. Eminim gelen polislerede aynı şeyleri söylemişsinizdir. Yapılan cezai işlem doğru. Mahkeme sahfasında da hakimin takdirine kalmış. Hakim ceza yazan trafik polislerini ve karakol polislerini mahkemeye çağırabilir, onlarda olayı aynen anlatacak sizin beyanınıza göre işlem yapıldığını söyleyeceklerdir.