Reşit olmayan biri bana iftira atıyor
Dükkan sahibinin bir oğlu var ve 16 yaşında, çocuk eşcinsel sanırım dükkanıma gelip sürekli oramı buramı elliyor bende sürekli ters tepiyorum fakat yüz bulduğu zaman gene gelip aynı şeyleri yapıyor. Bu arada benim yaşım 20, geçen günlerde beni tehdit etmeye başladı "ya benle ilişkiye gir, yada şikayet edeceğim" şeklinde itihamlarda bulundu. Bu çocuğu doğru yola sürüklemek istiyorum fakat bir türlü ikna edemiyorum.
Sorum; Herhangi bir iftira da mahkeme kararınca test istenir değil mi? Testte her hangi bir sonuç çıkmaz ise ceza almam değil mi? Böyle bir şey ilk defa başıma geliyor ne yapacağımı bilemedim..
Yapmadığım bir şey için ceza almam biliyorum fakat sonuçta bir ismimiz var namusumuz var böyle iftiralar hiç hoş olmaz, geleceğim tehlike altına girer, ben ekstra bir şikayette bulunsam olur mu? Sonuçta bana iftira atılıyor ve ben her türlü teste açığım, yapmadığım bir şey ile suçlanıyorum.
Cevap: Reşit olmayan biri bana iftira atıyor
Çocuğun hukuki bir başvurusunda siz bitersiniz onu söyleyebilirim sonuçta sadece küçük kısıtlı değil ya da ayırt etme gücü de var anladığım kadarıyla. İftira suçtur tabi de iftiraya uğradığını isnad edenin ispat etmesi gerekir.
Alıntı:
Fatih Han Terzioğlu rumuzlu üyeden alıntı
Çocuğun hukuki bir başvurusunda siz bitersiniz onu söyleyebilirim sonuçta sadece küçük kısıtlı değil ya da ayırt etme gücü de var anladığım kadarıyla. İftira suçtur tabi de iftiraya uğradığını isnad edenin ispat etmesi gerekir.
Hukuki başvurusunda niye ben bitiyorum ki? sonuçta cinsel bir şey yaşamadık ve ben sürekli doğru yolu bulması için çocuğa yardımcı bile oluyorum, adalet bu mu yapmadığın bir suçun cezasını mı çekmek? hayır o değil sırf o 16 yaşında diye onun her söylediği doğru mu oluyor? bunun her hangi bir testi falan yok mu ne bileyim doku testidir v.s v.s
Sİzin cinsel bir şey yaşayıp yaşamadığınıza bakarak rapor vermeyecekler ki,
karşı tarafın yaşayıp yaşamadığına bakacaklar,
sonuç , evet yaşanmış olursa,
yandı gülüm keten helva, siz olmadığınızı ıspatlamak zorunda kalacaksınız.
Konuşmayı deneyin, terslemek yerine. ve hatta gerekirse yol gösterin sadece kendi hemcinsleri ile iletişim kurmasında. Son olarakta yasal olmasa bile ses kaydı alın. iftiraya kalırsanız elinizde illegal bir deliliniz olsun. Şikayet vs. durumunda illaki dikkate alınacaktır. Sonuçta iftira sizin hayatınızı kabusa çevirebilir ama yasal olmayan delil bile olsa sizi kurtarabilir.. iş yerinizde kamera sistemi varsa görüntülü ve sesli kayıtlarda işinizi daha sağlam görebilir.. Adınızın lekelenmesi 300-500 $ paradan daha değerli olamaz herhalde. Geçmişolsun.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Sİzin cinsel bir şey yaşayıp yaşamadığınıza bakarak rapor vermeyecekler ki,
karşı tarafın yaşayıp yaşamadığına bakacaklar,
sonuç , evet yaşanmış olursa,
yandı gülüm keten helva, siz olmadığınızı ıspatlamak zorunda kalacaksınız.
Daha önce yaşamış mı yaşamamış mı ben bilemem fakat yaşamışsa ve bana iftira atıyorsa direk ben mi suçlu oluyorum yapmadığım bir şey için
- - - Updated - - -
Alıntı:
haylahop rumuzlu üyeden alıntı
Konuşmayı deneyin, terslemek yerine. ve hatta gerekirse yol gösterin sadece kendi hemcinsleri ile iletişim kurmasında. Son olarakta yasal olmasa bile ses kaydı alın. iftiraya kalırsanız elinizde illegal bir deliliniz olsun. Şikayet vs. durumunda illaki dikkate alınacaktır. Sonuçta iftira sizin hayatınızı kabusa çevirebilir ama yasal olmayan delil bile olsa sizi kurtarabilir.. iş yerinizde kamera sistemi varsa görüntülü ve sesli kayıtlarda işinizi daha sağlam görebilir.. Adınızın lekelenmesi 300-500 $ paradan daha değerli olamaz herhalde. Geçmişolsun.
konuştum defalarca fakat hala aynı, maalesef dediğiniz yöntemi uygulayacağım, bu arada çocuğun kız gibi davranışları var ve onlarca şahit esnaf dostum var.
Alıntı:
mektok rumuzlu üyeden alıntı
Daha önce yaşamış mı yaşamamış mı ben bilemem fakat yaşamışsa ve bana iftira atıyorsa direk ben mi suçlu oluyorum yapmadığım bir şey için
Ben de siz suçlu olursunuz demedim zaten,
ama suçsuz olduğunuzu siz ıspatlamak zorunda kalırsınız. Yani çileyi çeken siz olursunuz, kusursuz olmanıza rağmen.