Belediye hizmetlerine dair
öncelikle herkese merhabalar ben malatya serbest eczacılık ile yani eczane eczacılığı ile uğraşan biriyim.açtığım konu başlığı ile ilgili konu belki sadece ticari kaygı gibi gelebilir ancak tamamen de öyle değil.malatya da yeni bir devlet hastanesi açıldı.ben ve eşim izmirden memleketim olan malatya ya da dönmeyi buna bahane edip geldik ve eczanelerimizi actık ve birkaç eczane daha var.konu şu türkiye kamu hastaneleri birliğine ait olan bu hastane içerisine (tüm arsa sağlık bakanlığına ait) hastane yönetimi ve sebebi bilinmemekle birlikte kendi oda başkanımızın gayretleriyle belediye otobüs durağı kuruldu.şimdi bunda ne var diyebilirsiniz ancak hastanenin önünde zaten durak mevcut ancak içerdeki duraklar sadece merkeze hasta taşımakta haliyle bizler bu durumdan çok fazla etkilendik.belediyenin ve hastane yönetiminin bu şekilde hastane içerisine otobüs durağı kurma ve merkeze hasta taşıma gibi bir kanuni hakları var mı bu duraklar yasalmı çünkü ne meclis ne encümen kararı var ve hastan
e yönetimi tek başına böyle bir izin verme yetkisine sahip mi?türkiye de böyle bir uygulama yok vakıf üniversite hastaneleri hariç yardımcı olursanız çok seviinirim
Cevap: belediye hizmetlerine dair
Sorunuza net cevap değil ama,
potansiyel bir hasta olarak düşündüğümde,
hasta halimle hastaneden çıkıp uzun bir yolu yürümekten kurtaran böyle bir düşünceye saygı duydum şahsen.
Belediyeler halka hizmet için değilmidir?
tabi ki haklısınız ancak şu var aynı belediye geçen gün bir hastanın öldüğü öyle bir üstgeçit yaptı ki onu gormenizi de isterdim mesele hastaları bahane edip merkeze recete taşımak çünkü oda başkanı da işin içinde mevzu derin
esas konu şu sağlık bakalığına ait bir devlet hastanesi arazisine %51 i özel %49 u belediyeye ait olan bir toplu taşıma ulaşım şirketinin durak koymak koşuluyla içerden insanları alıp başka yere götürmesi yasal mıdır değil midir.bu yerin önünde zaten bir durak var.ben sadece hukuki yanını yani yasal olup olamayacağını öğrenmek istiyorum