Bankanin zorla belge imzalattirmasi
Merhaba. Garanti bankasina maaş hesabi actirmak icin basvurdum. Bankadan hesap sözleşmesi haricinde 8-9 adet hesap üzerinde yapılacak kesintileri kabul ettigimi gösteren evrak imzalamam istendi. Reddettigim icin hesabimi acmiyorlar. Durumu tuketici haklari ve bddk yi arayarak ne yapmam gerektigini sordum fakat 2 kurumdan da verilen yanit yaklasik olarak " parani kessinler öyle gel" anlamina geliyor. Fakat belgeleri imzaladiktan sonra şuan işlem yapmayan devlet problem oldugunda ne ise yararki? Maaş alamiyorum sizce ne yapmaliyim?
Cevap: Bankanin zorla belge imzalattirmasi
Malesef hangi bankaya gitseniz maaş hesabına işletim ücreti istiyorlar. Bu konuda bir mevzuat boşluğu var. Diğer taraftan bakılınca da banka nereden para kazanacak?
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Malesef hangi bankaya gitseniz maaş hesabına işletim ücreti istiyorlar. Bu konuda bir mevzuat boşluğu var. Diğer taraftan bakılınca da banka nereden para kazanacak?
Yanlıs anlamissin sorumu.. ben bana zorla imzalatilmak istenen belgelerden bahsediyorum. Ayrica bankalarin para kazanacagi cok alan var. Senin faizsiz hesabinda duran parayi bile kullaniyorlar. Imzalamam istenen belgelerde ise internet subesi ucretinden müsteri hizmetlerinin beni aradigi taktirde kesilecek ücretler bile yazili. Sence budami yasal
Maaş hesabı diye ayrı bir hesap türümü var, normal mevduat hesabı açsanız olmuyor mu?